Пройти тест онлайн

Українці вкрай погано знають англійську

Украинцы крайне плохо знают английский
6.11.2018

Коли регулярно відвідуєш курси англійської, здається, що цю мову знає чи не кожен. Втім, багато кого це стимулює вдосконалюватися. Але виявляється, що загальний рівень англійської в Україні критично низький, і це підтвердило останнє дослідження  EF Education First, що розглядає використання мови в діловому середовищі.

Якщо подивитися на загальний рейтинг країн за рівнем знань англійської, може здатися, що все не так погано: Україна – десь посередині (43 місце з 88) серед усіх країн, для яких англійська не є рідною. Але якщо звертати увагу на статистику за Європою, то наша країна обіймає 28 місце у списку з 32. І це – дуже прикрий результат. Укладачі рейтингу, втім, зазначають кореляцію рівня річного доходу на душу населення з рівнем мовних знань, і це частково пояснює низький рейтинг України.

Серед гарних новин – людей зі знанням англійської в Києві достатньо, щоби помістити його в рейтингу ближче до верхівки за цим показником серед загального переліку столиць. Інше цікаве спостереження дослідників – жінки загалом демонструють кращий рівень англійської розмовної, аніж чоловіки.