Пройти тест онлайн

Покращуємо навик читання

28.01.2016

Читання стоїть обов’язковим пунктом у програмі навчання, чи то при підготовці до іспитів, чи при курсах англійської. Це – не лише чудовий спосіб попрактикуватися, але й приємне проведення часу. Ми пропонуємо кілька порад, які здатні допомогти вам зробити заняття читання англійською ефективнішими та пліднішими.

Читайте заголовок

Не дарма він відділяється від усього іншого тексту. Прочитавши заголовок, ви зможете зрозуміти, про що йтиме мова, і згадати вже відоме вам, що стосується теми. Така маленька деталь дозволяє ефективно «включитися» у процес.

Вивчіть ілюстрацію

Дуже часто ілюстрації або фото є приємним доповненням до читання. Розглядаючи їх, ви зможете проводити додаткові паралелі з текстом, здогадуватися про їхній зв’язок.

Подивіться фільм

Якщо ви збираєтеся читати книгу, за якою був знятий фільм, можна подивитися його перед читанням. По-перше, ви вже приблизно знатимете, про що мова. Крім того, часто книга виявляється набагато цікавішою, і фільм після її прочитання вже не приноситиме стільки ж задоволення. По-третє, ви потренуєтеся знаходити відмінності, а це – і захоплююче, і корисно.

Починайте з малого

Якщо ж книжки вам поки не по зубам, спробуйте почати з простих текстів, маленьких розповідей. Можливо, навіть для дітей. Поступово буде зростати і ваш словниковий запас, і вміння охоплювати великі твори. Не замахуйтеся на великі та складні роботи, якщо не впевнені, що отримаєте від цього задоволення.

Навчіться підсумовувати прочитане

Дуже корисна вправа – підбивати підсумки прочитаного, нехай це буде не ціла книга, а хоча б одна частина. Переконайтеся, що ви засвоїли основну ідею прочитаного, відмітили все, що сталося – це допоможе з розумінням подальших частин

Відвідуйте розмовні клуби та англійські книжкові клуби

Якщо у вас є така можливість, ходіть на заняття, де ви можете обговорити, що читали. Це дозволяє і поспілкуватися, і порівняти власне сприйняття з розумінням інших людей, допоможе розвити ваш словниковий запас та розмовні навички і, в кінці кінців, буде мотивувати читати ще більше.