Пройти тест онлайн

В яких школах краще навчають англійської

18.02.2016

Про те, наскільки ефективно школярів навчають англійській, можна зрозуміти у тому числі з результатів ЗНО з відповідного предмету. Не так давно УЦОЯО оприлюднив результати ЗНО 2015 року, з якими можна звіритися у розділі аналітики на сайті центра.

В УЦОЯО підрахували, скільки учнів, що приймали участь у ЗНО 2015 року, отримали 160 та вище балів при 200 максимально можливих. З дисципліни «іноземна мова» більше всього тих, хто вдало склали іспит, опинилося учнів з Київської області – 50,87%. Чудовими результатами може похизуватися й Львівська область, де таких школярів було 46,32%. Добре вчать англійську й у Івано-Франківській області – 39,51% тамошніх минулорічних випускників це підтверджують. П’ятірку найкращих областей України для вивчення англійської замикають Чернівецька (38,15%) та Харківська (36,77%).

Не такі добрі справи в Херсонській (25,58%) області – трохи більше четверті тих, хто складав іспит, можуть похвалитися достатніми знаннями. У трійці відстаючих опинилися також школи Донецької (27,83%) та Миколаївської (27,88%) областей.

Тим, кому належить складати ЗНО з англійської мови, слід готуватися до іспиту заздалегідь, наприклад, відвідуючи курси підготовки до ЗНО з англійської. Ну а ще краще – здобути гарні знання не перед випуском, а у процесі навчання – на курсах англійської для дітей.