Пройти тест онлайн

У яких країнах освітня система краще?

10.04.2017

Хто може ліпше дати відповідь на це питання, як не люди, що на власному досвіді спробували кілька? Коли мережа для імігрантів InterNations влаштувала опитування, серед питань були і ті, що стосуються задоволеністю освітніми системами у країнах, до яких емігрували учасники, а також витрат на освіту. З 14 300 відповідей людей зі 174 країн світу утворилась певна статистика, а також рейтинг кращих повідомляє WoMo.

Пропонуємо переглянути рейтинг, що складається із 13 країн, які отримали найбільш високу оцінку у цьому опитуванні. А якщо ви самі міркуєте, чи не переїздити, то слід зауважити, що в будь-якій країні легше освоїтися, якщо у вас гарна англійська. А це вам можуть забезпечити курси англійської для дорослих.

13.Чехія: 74% із опитуваних зауважили зручну організацію навчального процесу. Фінансовою доступністю освіти виявились вдоволеними 45% учасників.
12. Австрійська освіта перш за все спокушає своєю якістю, у цьому переконані 85% іммігрантів.
11. Індійська освіта коштує досить багато, проте її якість та високі стандарти залишили вдоволеними 48% опитуваних.
10. А ось австралійську освіту вважають ще й доступною: коли 84% людей погодились, що вона – якісна, 64% до того ж вважають її досить дешевою.
9. Життя у Нідерландах непогане: країна займає 24 місце у загальному рейтингу і входить у десяток країн із кращими освітніми системами.
8. А ось навчатись у Тайвані досить дорого: лише 3% опитуваних задоволені цінами, проте це компенсується неймовірно високими навчальними стандартами.
7. Третину імігрантів задовольняє якість освіти у Бельгії, у той час як у 2016 році задоволених було лише 17%.
6. Навчаючись у Ізраїлі можна здобути неймовірно добрі знання – переконані 84% учасників опитування.
5. Дуже якісним, згідно відгуків, виявилось навчання у Гонконзі. Проте воно все ж недешеве.
4. Високою якістю освітніх програм у Південній Кореї задоволені 47% іммігрантів.
3. Багато хто мріє навчатись у Швейцарії, і недарма – ця країна стабільно входить у трійку лідерів у подібних питаннях.
2. Не занадто дешевою є освіта у Сингапурі, проте 53% батьків задоволені отриманою дітьми освітою.
1. Перше місце за найкращу освітню систему отримує Фінляндія – і її система справді є хіба що не легендарною. Нею задоволені 70% приїжджих. І лише 21% повідомили, що вважають якусь іншу освітню систему кращою за фінляндську.