Пройти тест онлайн

У Кембриджі вводять письмові іспити

8.02.2016

Традиційно найстрашнішим іспитом для студентів, що бажають вчитися у Кембриджському університеті, була співбесіда. Відтепер один з найкращих британських вишів вирішив використовувати ще один інструмент для відбору кандидатів – письмові іспити, пише BBC.

Випробувати на собі новинку прийдеться тим, хто розраховує розпочати своє навчання у Кембриджському університеті з осені 2017 року. Але для цього знадобиться попередньо скласти письмовий іспит. Це випробування буде різне для різних напрямів (факультетів). Втім, представники вишу поспішили завірити, що ніяких додаткових занять не знадобиться для його складання – хіба що повторити вже вивчені матеріали з обраного напряму навчання.

Після успішного складання цього іспиту, який вперше буде проведений вже у листопаді 2016 року, абітурієнтам належить традиційне інтерв’ю. Крім того, їм необхідно буде заповнити спеціальне опитування та надати рекомендації від своїх викладачів.

Таке нововведення у Кембриджі пояснили досить просто: там вважають, що формат співбесіди відлякує кандидатів у студенти з середнього класу: вони настільки впевнені, що до них ставитимуться упереджено, що в більшості своїй навіть не пробують подавати документи до цього знаменитого навчального закладу.

Поки майбутні й нинішні студенти, а також викладачі обговорюють новину, більшість державних шкіл Великобританії вже встигли висловити свою прихильність до нововведення.

Тим часом, знамениті іспити Cambridge English продовжують використовуватися у якості тестування у багатьох зарубіжних вишів. Якщо вам необхідно підготуватися до цього тестування, у нас ви зможете потрапити на курси підготовки та отримати 50% знижку на сертифікат від Кембриджського університету.