Пройти тест онлайн

У пробному ЗНО взяло участь 94 тисячі осіб

7.04.2016

2 квітня проводилося перше в 2016 році пробне ЗНО, з української мови та літератури. За інформацією УЦОЯО, випробувати свої сили перед справжнім іспитом та відчути на власному досвіді усі умови його проведення прийшло 94 350 осіб.

Послуга пробного тестування платна, її мало хто пропустив: 96,9% від зареєстрованих прийшли випробувати себе. Більше всього завзяття спробувати ЗНО на собі проявили жителі Львівської області, де явка склала 98,2%. Відзначилися також Волинська та Тернопільська (по 98,1% кожна), Житомирська та Хмельницька (97,9% кожна) області.

Пороговий бал, який визначає, чи склав абітурієнт іспит, чи ні, визначиться після перевірки іспитів. В цьому, 2016 році, цей бал буде оголошений 11 квітня. Бали будуть вираховувати кожний регіональний центр оцінювання якості освіти окремо, і вже відштовхуючись від цих показників, буде визначений загальний бал спеціальною комісією при УЦОЯО.

Інші пробні іспити, у тому числі й тестування з англійської мови, намічені на 9 квітня. «Реальне» ЗНО стартує 5 травня 2016 року з традиційного іспиту з української мови та літератури, ну а англійська мова буде складатися 7 червня на основній сесії.

Поки майбутні випускники 2016 року готуються до іспитів, ті, кому належить закінчувати школу пізніше, вже зараз можуть подбати про добрі знання англійської, які потребують найпрестижніші виші країни. Для цих цілей у нас є курси англійської для дітей і для підлітків.