Пройти тест онлайн

В наступному місяці пройде пробне ЗНО на магістратуру

27.06.2016

Систему зовнішнього незалежного оцінювання планують використовувати не лише для забезпечення рівних прав при вступі школярів до вишів, але і для забезпечення того ж при вступі студентів до магістратури. Вже в 2016 році такий іспит для вступників на магістратуру зі спеціальності «Право» буде використаний вперше у якості експерименту.

Іспит намічений на 23 липня, і його будуть проходити студенти, які подавали заяви на вступ на магістерську програму за спеціальністю «Право» до одного з дев’яти вишів, що використовують ЗНО для цих цілей. Перелік цих вишів можна знайти у останньому абзаці цієї новини на сайті МОН.

Тестування буде складатися з трьох етапів: власне, «Право», «ТЗНПК» (розшифровується як Тестування загальних навчальних правових компетенцій) та «Англійська мова». Як і у випадку з ЗНО для бакалавріату, буде встановлений поріг балів для «склав» та «не склав», а також за підсумками присвоєний певний рейтинг. За цим рейтингом виші і зможуть приймати студентів на магістерські програми.

Англійська залишається однією з найпопулярніших дисциплін тестування у рамках ЗНО, які вимагають виші при вступі. Добре підготуватися до ЗНО можна, записавшись на курси англійської для підлітків. Для тих, хто вже став студентом, але прагне покращити рівень власних знань, є курси англійської для дорослих.