Пройти тест онлайн

ЗНО з російської не буде

18.09.2017

Спеціальним наказом МОН затвердило перелік предметів, які будуть доступними для складання під час ЗНО-2018. Кожний учасник тестування матиме нагоду обрати не більше чотирьох предметів для вступу до вузів, а сама екзаменаційна сесія почнеться 22 травня 2018 року і триватиме аж до 14 липня 2018 року.

Обов’язковим залишиться складання української мови та літератури, а також на вибір математики або історії України. Крім того, можна буде ще скласти хімію, фізику, біологію або географію. З іноземних мов на вибір залишилося лише чотири: англійська, французька, німецька та іспанська, а російської більше не буде. Втім, усі тестування з іноземних мов стануть дворівневими і будуть пропонувати завдання двох рівнів за шкалою CEFR: B1 або B2.

Складати ЗНО у 2018 році будуть не лише випускники шкіл, а й профтехучилищ та коледжів, а також ті, хто вступає до магістратури. Щоб ефективно підготуватися до екзаменів, слід почати вчитися завчасно. Наприклад, успішно скласти ЗНО з англійської можуть допомогти спеціальні курси для підлітків.