Пройти тест онлайн

Випускники люблять історію більше

5.03.2016

Вчора, 4 березня, завершився прийом заявок від майбутніх абітурієнтів на складання ЗНО 2016 року. У цьому році українським школярам надали трохи більше місяця на те, щоб оформити власне бажання складати іспити та визначитися з тими дисциплінами, які будуть ними складатися.

Уже 25 лютого УЦОЯО відзначив певні тенденції у заявах та поділився статистикою. Наприклад, на той час складати історію України виявило бажання 71,5% учнів. У той же час математику, яку точно так же можна обрати замість історії України для обов’язкового складання іспиту, обрало усього 49,9% школярів.

Незважаючи на те, що математика не користується таким успіхом, як історія, її все одно досить часто обирають, оскільки вона необхідна для вступу до деяких вишів. В Українському центрі оцінювання якості освіти зазначили, що в 2015 році зі складанням математики були проблеми у багатьох – 17% учасників провалили іспит.

Ще один частий вибір українських абітурієнтів – англійська мова. Цю дисципліну виявили своє бажання складати 34,6% учнів. Популярністю користуються також біологія (її збираються складати 32,1% тих, хто подали заяви) і географія (23%).

Рідше за все школярі обирають інші мови крім англійської та обов’язкової української – німецьку, іспанську, французьку та російську.

Починати готуватися до ЗНО з англійської краще заздалегідь. Якщо не за рік, то хоча б за півроку. А ще краще – подарувати власній дитині можливість відвідувати курси англійської для дітей, і бути впевненим у її знаннях задовго до випускних іспитів.