Пройти тест онлайн

Що вже зараз відомо про ЗНО-2021?

Что уже сейчас известно про ЗНО-2021
12.09.2020

Одразу ж разом із підсумками вступної кампанії-2020 в УЦОЯО розповіли, яким передбачається ЗНО 2021 року. Воно проводитиметься з 21 травня до 16 липня, і в ньому не буде обов’язкових предметів для складання. Але обов’язкові до складання предмети передбачаються за умовами ДПА, а саме:

  1. Українська мова.
  2. Математика.
  3. Історія України чи іноземна мова.
  4. Один із навчальних предметів: історія України, біологія, географія, фізика, хімія, іноземна мова (англійська, німецька, французька чи іспанська).

Навчальні заклади оприлюднять перелік предметів ЗНО для вступу на окремі спеціальності. Так, наприклад, в абітурієнтів у 2021 році буде вибір, складати ЗНО лише з української мови (на окремі спеціальності) чи з української мови та літератури. Ці роботи різняться. Робота з української мови передбачає 150 хвилин на 39 завдань закритої форми та 1 відкритої. Робота з української мови та літератури займає 210 хвилин та міститиме: 24 завдання закритої форми з літератури та 39 з мови, 3 завдання з короткою та 1 з розгорнутою відповіддю з мови.

Треба скласти ЗНО якомога краще?

Дворівневими будуть тести з математики та іноземної мови. Результати залежатимуть від рівня, на якому вивчався предмет в освітньому закладі: стандартному чи профільному. Нагадаємо також, що у власників міжнародних сертифікатів є можливість отримати 12 балів із цього предмету на ДПА автоматично. Такі можливості випускники отримують щороку.

Тим же, кому однаково потрібно складати ЗНО з англійської, щоби вступити на бажану спеціальність, радимо готуватися заздалегідь. Наприклад, уже зараз можна почати відвідувати курси англійської для підлітків, щоби суттєво підтягнути власний рівень та підготуватися до формату іспиту.

В УЦОЯО також оголосили, що планують нагороджувати учасників ЗНО, які продемонструють найкращі результати, грошовими призами.

Підписуйтеся на наші соціальні мережі, щоби не пропскати актуальні новини!

Корисні статті, відео, слова та вислови