Пройти тест онлайн

За які напрями в освіті варто платити

24.08.2016

МОН вже встигли підбити підсумки вступної кампанії не лише для бюджетних місць, а й для контрактних. Міністерство поділилося переліком найпопулярніших напрямків, за навчання на яких українські студенти та їхні батьки згодні платити.

Перше місце у переліку подібних сфер зайняло правознавство (що набрало 19 302 студентів-контрактників у 2016 році). Сплачувати готові люди за навчання за напрямом менеджмент (9 328 студентів), а також фінанси, банківська справа та страхування (8 707 зареєстрованих контрактників). Великою популярністю у 2016 році у тих, хто готовий платити за освіту, користуються напрями педагогіки («вчителі шкіл» – 8 335 осіб на контракті), а також облік та оподаткування (7 447 студентів на платній основі). Попит серед студентів, що сплачують, у цьому році був на напрями філології, фармацевтики, економіки, а також медсестринства та підприємництва.

Втім, якщо вірити тим, хто складає щорічний рейтинг World Wealth Report, українські студенти вкладаються у далеко не найперспективніші сфери. Згідно з рейтингом напрямів, яким фахівці у найближчі десять років пророкують найбільше прибутків, праві лише ті, хто віддали перевагу сфері фінансів, банківської справи та страхування.

Серед інших напрямків, які виділяє дослідження, перераховані високі технології (і винахідництво різноманітних нових засобів для ринку), медицина (а саме – дослідження та розробка ліків від головних страшних хвороб нинішнього століття – СНІДу та раку), виробництво (яке не втрачає актуальності у світі) і будівництво (що також цілком актуально при перенаселенні планети).

Як би там не  було, вибір завжди за абітурієнтом та його батьками. Якщо ви бажаєте розширити можливості для своєї дитини, допоможіть їй гарними знаннями мови та якісною підготовкою до ЗНО – з цим впораються наші курси англійської для підлітків.