Пройти тест онлайн

Завершилося пробне ЗНО

10.04.2016

9 квітня, в суботу, усі охочі випробувати власні сили у попередньому зовнішньому незалежному тестуванні та ті, хто встиг зареєструватися на цей захід, складали одну з 11 дисциплін на вибір. Учні могли обирати будь-який доступний для складання під час ЗНО предмет, крім української мови та літератури, оскільки спробний іспит з цього предмету проводився за тиждень до цього – 2 квітня.

Пробне складання ЗНО не є обов’язковим заходом, і це – платна послуга. Усі охочі могли зареєструватися на сайті заздалегідь та спробувати на собі завдання, схожі на ті, що будуть у «справжньому» тестуванні. Після пробного складання кожен учасник отримує бланк з правильними відповідями та інструкцією підрахування балів. Отримані оцінки за пробні іспити не можна зараховувати замість «справжніх».

Втім, «справжнє» тестування почнеться зовсім скоро, вже 5 травня, відкриється сезон ЗНО традиційним обов’язковим іспитом з української мови та літератури. Після нього складається один з обраних обов’язкових іспитів, оцінки за які також йдуть до атестатів: математика (проводиться 11 травня) або історія України (намічена на 13 травня). Після обов’язкових предметів майбутні абітурієнти можуть складати виборчі, у залежності від вимог університетів, до яких планують вступати.

Тим часом проект закону «Про освіту», вже допрацьований комітетом, знову поданий на розгляд Верховною Радою України, його можна побачити на відповідному сайті.

Незважаючи на те, приймуть його чи знову відправлять на допрацювання, буде він працювати та забезпечувати якісніші знання, чи ні, ви вже зараз можете вплинути на знання мов власною дитиною. Школярі молодшого віку можуть отримати повноцінні знання, відвідуючи курси англійської для дітей, ну а ті, кому у наступному році складати ЗНО, можуть вже зараз записуватися на курси англійської для підлітків з підготовкою до випускних іспитів.