Пройти тест онлайн

ЗНО-2016 складатимуть близько 220 тисяч осіб

10.03.2016

Реєстрація на складання ЗНО-2016 в Україні завершилася 4 березня 2016, і прес-служба УЦОЯО поспішила поділитися попередніми результатами підрахунків. За її інформації, майже 223 тисячі осіб вирішили складати цей іспит у поточному році.

Як і очікувалося, більшість з цих осіб – школярі, що завершили своє навчання в 2016 році – таких опинилося 82% від загального числа. Серед заяв 13% належало тим, хто вже встиг випуститися зі шкіл у минулих роках, і ще 5% – студентам і учням ПТУ та вишів.

Серед лідерів за кількістю тих, хто виявив бажання складати, окрім Києва, опинилися області Дніпропетровська, Львівська, а також Харківська та Одеська.

Тенденція надання переваги історії України замість математики підтвердилася у остаточних підрахунках. Втім, математика все так же популярна, як англійська мова та біологія серед необов’язкових предметів складання.

Приступити до тестування абітурієнтам належить вже скоро – 5 травня відкривається основна сесія, і починається вона традиційно зі складання української мови та літератури. Тестування на знання англійської буде проходити 7 червня. Для успішного складання подібних іспитів краще готуватися заздалегідь – на курсах англійської для підлітків. А ще краще – вчити англійську з самого дитинства, відвідуючи курси англійської для дітей.