Пройти тест онлайн

ЗНО 2016 почнеться в травні

7.11.2015

Майбутні випускники українськи шкіл уже зараз можуть відзначати у своїх календарях важливі дати – дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання вже затверджені МОН наказом від 5 листопада 2015 року. Повний розклад тестувань основної та додаткової сесій можна знайти на сайті УЦОЯО.

Планувати складання іспитів ЗНО необхідно навіть тим школярам, хто не збирається у 2016 році вступати до державних вишів: оцінки за обов’язкові предмети, серед яких – українська мова та література, математика та історія України, будуть виставлені також і у якості балів за державну підсумкову атестацію.

Саме ці іспити проводитимуться у травні, спеціально, щоб учні могли дізнатися власні результати ще до офіційного закінчення школи. Першим у розкладі зазначений іспит з української мови та літератури, він проводитиметься 5 травня. Далі йдуть математика 11 травня та історія України – 13 травня.

Протягом червня можна буде скласти «факультативні» предмети – ті, що необхідні для вступу до вишів. Результати основної сесії будуть оголошені ще до 25 червня. Оцінювання з англійської мови намічене на 7 червня, а всі, хто з поважної причини не зміг на основну, зможуть скласти у додаткову сесію, 23 червня.

Для тих, хто непокоїться про результати тестування з англійської мови, ще є час підготуватися та максимально наблизити результат до ідеального. Для цього рекомендуємо відвідувати курси англійської для підлітків від Першого Кембриджського центру, які, до того ж, дають можливість отримати міжнародний сертифікат, що підтвердить гарні знання.