Пройти тест онлайн

ЗНО-2018 очікує на 176 тисяч осіб

16.03.2018

Можливість реєстрації на зовнішнє незалежне тестування 2018 року збігає кінця: усім, хто ще бажає записатися на складання ЗНО, потрібно встигнути зробити це до 19 березня. Після цього лише у тих, хто подавав заяву, але отримав відмову у реєстрації, буде ще час позбутися причин, що призвели до відмови – до 2 квітня 2018 року. Сервіс реєстрації можна знайти на сайті УЦОЯО.

Більшість учасників, втім, вже встигли зареєструватися. Вже на 6 березня 2018 року УЦОЯО відмітив, що на ЗНО-2018 зібралося 176 тисяч 255 абітурієнтів. Активніше за всіх реєструвалися майбутні випускники шкіл із Дніпропетровської області. Високу активність продемонстрували жителі Харківської, Одеської і Львівської областей, а також столиці.

Обов’язковий предмет, українську мову та літературу, складатимуть 175 тисяч абітурієнтів. У 2018 році, як і у попередніх, учасники мали нагоду обирати ще одну обов’язкову дисципліну з двох. У підсумку історія України набрала 91 тисячу осіб, а математику зібралася складати 61 тисяча абітурієнтів.

За умовами 2018 року, максимум можна складати чотири предмети, і абітурієнти обирають ті, котрі необхідні для вступу до вузів. Нічого дивного, що лідерами серед необов’язкових дисциплін стали англійська мова та географія. Хоча складання ЗНО з англійської мови і стало складнішим у 2018 році за рахунок зміни структури (тест став дворівневим та надбав ще один розділ – аудіювання), багато вузів вимагають цю дисципліну, до того ж, результати цього ЗНО можна також зарахувати у якості оцінки з ДПА.