Пройти тест онлайн

10 сайтів з безкоштовними аудіокнигами англійською

аудиокниги на английском языке
1.08.2018

Якщо ви не завжди знаходите час, аби читати англійською, а вимову багатьох слів доводиться шукати у словнику, щоб не завчити неправильно, слухайте аудіокниги. Аудіокниги англійською — це доступ до носіїв мови, улюблених авторів та ефективне використання часу, наприклад, у транспорті.

5 причин слухати аудіокниги англійською:

  • Ви можете слухати будь-який уривок скільки заманеться
  • Ви можете слухати аудіокниги будь-де та будь-коли
  • Ви можете регулювати швидкість начитування
  • Ви можете слухати інтонацію, вимову
  • Ви можете не напружувати очі після складного робочого дня за комп’ютером

Ну що, ми вас переконали? Перед тим, як слухати аудіокниги англійською, дамо вам декілька порад.

  • Намагайтеся вловити суть, не деталі. Не сподівайтеся зрозуміти все.
  • Слухайте уривки по декілька разів. Якщо певні моменти незрозумілі, намагайтеся здогадатися, про що йдеться, з контексту.
  • Прослухайте декілька варіантів начитування та виберіть найкращий для себе.
  • Обирайте книгу, яку вже читали рідною мовою. Спробуйте не перекладати.
  • Не здавайтеся! Пам’ятайте, що більше ви слухаєте, то більше ви розумієте.

Тепер ви повністю готові. Тож знайомтеся з ресурсами із безкоштовними аудіокнигами англійською та вибирайте, які з них вам до вподоби.

LibriVox

Некомерційний проект зі створення аудіокниг. 430 книг англійською на будь-який смак.

Аудіокниги записуються волонтерами та є суспільним надбанням в Сполучених Штатах Америки, наприклад, багато текстів з Project Gutenberg. Готові записи є суспільним надбанням, адже суспільним надбанням є самі тексти творів.

Ви також можете долучитися до ініціативи та начитати книгу рідною мовою. Умови волонтерства знайдете на головній сторінці сайту.

Lit2Go

Lit2Go — це безкоштовна онлайн колекція прози та віршів у форматі Mp3. Кожне аудіо можна завантажити, а також слухати онлайн.

Для кожного уривку є розшифрований текст, цитата з твору, час відтворення та кількість слів. Твори розділені за рівнями відповідно до американських вимог, тож підбирати зручний і зрозумілий для вас матеріал потрібно пробуючи.

Кожен уривок також можна завантажити у форматі PDF і роздрукувати для використання як додаткового матеріалу для читання.

Loyal Books

Перед тим, як обрати книгу, тут ви маєте змогу почитати відгуки інших користувачів про певні записи.

Книги на сайті розділені за різними категоріями: популярні жанри, більше жанрів, мови. Є також платні книги. Якість кожної аудіокниги можна попередньо побачити за оцінками, виставленими користувачами ресурсу.

Mind Webs

Це чудовий ресурс для поціновувачів наукової фантастики.

Mind Webs — це некомерційний проект, який створив цифрову бібліотеку веб-сайтів та інших культурних артефактів у цифровій формі. Як і звичайна бібліотека, ресурс надає вільний доступ до матеріалів дослідникам, історикам, ученим та просто допитливим читачам. Їхня місія — забезпечити доступ до всіх знань.

Open Culture

На цьому сайті зібрані книги як відомих класиків, так і твори молодих авторів, які стали відкриттями 21 століття.

Завантажуйте сотні безкоштовних аудіокниг на свій смартфон чи комп’ютер. Тут ви знайдете чудові твори художньої літератури, поезії та фантастики Твена, Толстого, Гемінгуея, Оруелла, Воннегута, Ніцше, Остіна, Шекспіра, Асимова, Г. Г. Уеллса та інших.

Scribl

На Scribl чи в минулому Podiobooks автори самі записують аудіо своїх книг. Тобто на цьому ресурсі ви отримаєте аутентичне озвучування з усіма переживаннями й емоціями автора.

Переважна більшість аудіокниг безкоштовна, однак за бажання ви можете перерахувати кошти. 75% вашого внеску піде авторам творів.

Project Gutenberg

Project Gutenberg — це громадська добровільна ініціатива з оцифрування, архівування і поширення культурних творів. Вона є найстарішою універсальною бібліотекою.

Тут ви можете знайти навіть аудіокниги, начитані роботом. Але уявіть собі Siri, яка читає “Гордість і упередження”. Ліпше все ж послухати носія.

Storynory

Чудовий ресурс для дітей, а також для студентів, які лише починають вивчати англійську. Навіть більше, британську англійську, адже проект започаткований у Лондоні.

Тут ви знайдете сотні безкоштовних аудіоісторій у хорошій якості. Після кожного аудіо йде розшифрований текст, аби ви могли перевірити себе та виписати незнайомі слова.

Free Classic Audio Books

Твори класичних авторів — усі тут.

Завантаження доступні у форматі mp3 і в форматі аудіокниги формату m4b для iTunes та iPod. Перевага використання для iPod полягає в тому, що він запам’ятовує, де ви зупиняєтесь у файлі. Тож слухати ще раз не доведеться.

LearnOutLoud

Це ще один ресурс із безкоштовними аудіокнигами англійською. Ініціатива була створена у 2005 році. За цей час на ресурсі з’явилося понад 50 тисяч аудіокниг, подкастів, безкоштовних матеріалів для вивчення англійської та відео.

Один з найпопулярніших розділів сайту — безкоштовний каталог аудіо та відео, який містить понад 10 000 записів, курсів, документальних фільмів, лекцій, інтерв’ю, виступів тощо.

Завантажуйте – і вперед до нових пригод!

Нагадаємо, що нещодавно ми також писали про 9 Instagram акаунтів для вивчення англійської.