Пройти тест онлайн

Екосистема з надолуження освітніх втрат для учнів 9-11 класів: чим допомагає та як скористатися

Екосистема з надолуження освітніх втрат для учнів 9-11 класів
4.09.2024

Пандемія COVID-19 та повномасштабне вторгнення росії на територію нашої країни сильно вплинули на українську систему освіти.

За даними міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022, освітні втрати українських школярів, порівняно з однолітками з інших країн, становлять в середньому 1,5-2 роки. Для подолання цієї проблеми запущено Екосистему для надолуження освітніх втрат.

Що це таке?

Екосистема для надолуження освітніх втрат — програма, запущена Асоціацією інноваційної та цифрової освіти, яка направлена на допомогу українським школярам подолати прогалини в знаннях.

Екосистема побудована на основі принципу «перевернутий клас», який передбачає самостійне опрацювання учнями матеріалу, вчителі ж виступають менторами та допомагають школярам тільки за потреби. «Перевернутий клас» вже успішно використовується в США та країнах Європи.

Наразі система працює в режимі онлайн. Офлайн-уроки учні можуть відвідати в 16 Цифрових освітніх центрах у 3 областях України:

  • Миколаївській,
  • Одеській,
  • Херсонській.

У майбутньому систему можуть розширити й на інші області, особливо ті, де очне навчання поки неможливе через безпекові умови.

Як система допомагатиме наздогнати пропущене?

Кожен охочий може доєднатися до програми, перевірити свої знання або закріпити їх. Для цього потрібно зареєструватися на сайті системи та пройти тест, який визначить ваш рівень знань та якість засвоєння тем предмету.

Перед проходженням тесту, оберіть предмет з переліку доступних на сайті:

 

  • алгебра,
  • англійська мова,
  • геометрія,
  • історія України,
  • математика,
  • українська мова.

Після вибору предмету, зробіть те саме із класом навчання. Майже для всіх предметів доступні програми 5-11 класів.

Після проходження тесту, за допомогою ШІ сайт розподілить використані в ньому теми за таким принципом:

  • червоний — погано засвоєна учнем тема, яка потребує вивчення;
  • жовтий — тема, яка потребує повторного та/або більш детального опрацювання;
  • зелений — добре засвоєна учнем тема.

Таким чином сайт допомагає школярам визначити освітні втрати та надолужити їх. Це можна зробити за допомогою інтерактивних кейсових уроків на сайті Екосистеми.

Інтерактивні кейсові уроки — це заміна звичних вже відео лекцій, яка є цікавішою та дієвішою для учнів.

За даними дослідження компанії Wistia, учні втрачають 60% концентрації вже через пʼять хвилин перегляду навчального відео. Інтерактивні кейсові уроки є чудовою альтернативою, адже сюжет та герої в процесі навчання значно підвищують ефективність школярів.

Простими словами, такий формат навчання є інтерактивною презентацією, де учні не тільки переглядають слайди, а й у процесі цього проходять тести, слухають аудіоматеріали, дізнаються цікаві факти.

Джерело: сайт Асоціації інформаційної та цифрової освіти

Екосистема з надолуження освітніх втрат є безплатною та вже доступна для школярів 5-11 класів не тільки на території України, а й закордоном.

Також учням 5-11 класів доступні курси англійської мови в Першому Кембриджському центрі! Наші програми для дітей та підлітків розроблені з урахуванням віку та рівня знань дитини, тож вашій малечі не треба буде нічого наздоганяти.