Пройти тест онлайн

Які мови вивчати легше

15.01.2018

Ті, хто відвідує курси англійської для дорослих, знають, що англійську вчити цікаво, але й непросто: для цього потрібна достатньо велика кількість зусиль та часу. Але ж і носіям мови вивчати українську нелегко, вона для них вважається однією із складних.

Інститут Закордонної Служби США визначив, які саме мови для носіїв англійської будуть даватися легше, які – складніші, а які – найтяжче. Результати були розподілені по чотирьом відповідним категоріям.

Менше усього мов опинилося у четвертій категорії, у яку потрапили ті, котрі вчити найтяжче: арабська, китайська, японська та корейська. За підрахунками, для їх вивчення носію англійської знадобиться провести у класі приблизно 2200 годин, тобто, потрібно приблизно 88 тижнів, щоб дійсно гарно заговорити цими іноземними мовами.

У першій категорії, найпростіших, опинилося дев’ять «номінантів»: датська, голландська, французька, італійська, норвезька, португальська, румунська, іспанська та шведська. Щоб почати розмовляти ними, потрібно 600–750 годин або 24–30 тижнів вивчення. Принаймні, для жителів США.

Друга категорія – це мови, на котрі потрібно буде витратити трохи більше часу, але, тим не менш, вони також засвоюються досить швидко. Їх не дуже багато – усього п’ять: німецька, креольська, індонезійська, малайська та суахілі. На їх засвоєння середньостатистичний американець витратить приблизно 36 тижнів (або 900 годин вивчення).

Як нескладно здогадатися, українська та російська опинилися у третій і найбільш багаточисленній категорії – досить складних для носія англійської мови – через велику кількість культурних та лінгвістичних відмінностей.

Так що, якщо ви іноді думаєте, наскільки складно дається вам англійська – знайте: англійцям та американцям вашу мову також не дуже то вже й просто вивчити.