Пройти тест онлайн

Коли для українських школярів пролунає перший дзвоник? Деталі від МОН

Когда для украинских школьников прозвучит первый звонок_ Детали от МОН.
25.07.2024

МОН оприлюднили постанову, де визначають початок нового навчального року. Згідно з нею, у 2024 році у закладах загальної середньої освіти навчання розпочнеться у понеділок, 2 вересня 2024 року та триватиме до 30 червня 2025 року.

У процесі визначення дати, уряд брав до уваги відсутність великої кількості звернень від громад щодо початку навчального року раніше. Також проведення першого дзвонику у звичні дати допоможе закладам освіти ретельніше підготуватись до зустрічі учнів.

Можливі зміни впродовж року

Водночас, заклади освіти можуть самостійно коригувати тривалість навчання, формат та структуру процесу.

Також кожний заклад повинен визначити тривалість навчального тижня, дня, занять та відпочинку між ними. Згідно з рекомендаціями влади, керівництво школи у процесі планування навчального року повинно орієнтуватись на:

  • час, передбачений освітньою програмою;
  • обсяг навантаження в навчальному плані й вікові особливості;
  • фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей;
  • особливості регіону;
  • енергетичну ситуаціюя в регіоні та країні загалом;
  • безпекову ситуаціюя в регіоні.

Коли пройдуть канікули цьогоріч?

Тривалість канікул традиційно визначатимуть в кожному окремому закладі середньої освіти. Адміністрації закладів будуть орієнтуватись на вищеперелічені фактори, коли плануватимуть дати та тривалість відпочинку для учнів. Проте, не хвилюйтесь — відпочинку бути!

Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти і науки України, тривалість канікул у закладах освіти впродовж навчального року не може становити менш як 30 календарних днів.

Отже, постановою уряд розвінчав поширену серед користувачів соцмереж думку про початок навчального року раніше. Як і в школах, за звичним розкладом навчальний рік розпочнеться й у нашому центрі!

Тож запрошуємо школярів будь-якого віку на курси англійської мови з кваліфікованими викладачами та зручним графіком, який легко поєднувати з навчанням! Подробиці та повний список груп ви можете знайти за посиланням.

Почнімо навчальний рік разом!

Курси англійської для дітей, підлітків та дорослих

Залишити заявку