Пройти тест онлайн

2016 рік оголошено роком англійської

20.11.2015

МОН уже давно говорило про плани оголошення 2016 року роком англійської мови: це має сприяти інтеграції України в Європейську зону. Окрім того, це вважається однією із суттєвих віх розвитку країни. Тепер це отримало офіційне підтвердження: президент України Петро Порошенко підписав наказ, який оголошує 2016 роком англійської.

Разом із підписанням наказу Кабміну України доручено створити цілу низку різноманітних мір та заходів, які будуть сприяти популяризації англійської в країні.

Для вишів підготована особлива кампанія, у рамках якої буде створена організація для вивчення мови не лише студентами, але й співробітниками освітніх закладів. Планується розширення дисциплін, які будуть викладатися англійською, а де англійську не викладали, вона буде введена у якості другої іноземної мови. Запланований також взаємний обмін студентами з країнами, де англійська вважається основною мовою.

Школи братимуть участь у програмі з ЄС Е-Twinning Plus із літніми мовними таборами. Для учнів будуть організовані конкурси та олімпіади.

В олімпіадах та конкурсах зможуть позмагатися не лише школярі, але й студенти, і працівники сфери освіти та науки. Для них також заплановані великі зміни: буде проводитися сертифікація викладачів, за результатами якої планується перерозподіл оплати праці. Кабмін утвердить спеціальний перелік, до якого увійдуть наукові ступені, звання та посади, для яких необхідний певний рівень володіння англійською. Окрім того, задумано організувати курси підвищення кваліфікації для тих, хто викладає англійську.

Для звичайних громадян будуть розроблені програми на місцевому рівні – ці задачі доручені КМДА та обласним адміністраціям. Підвищити цікавість українців до англійської планується за допомогою радіо-, телепередач, а також фільмів.

Значно підвищити власний рівень володіння можна вже зараз на наших курсах англійської для дорослих і дітей. Окрім того, ми пропонуємо курси англійської для юристів, фінансистів і тих, кому необхідна ділова англійська на роботі.