Пройти тест онлайн

24 роки та п’ять дипломів: Євгеній Нотевський встановив освітній рекорд України

24 года и пять дипломов: Евгений Нотевский установил образовательный рекорд Украины
20.09.2023

Новий рекорд України! 24-річний волонтер став наймолодшим українцем, який отримав найбільшу кількість дипломів про вищу освіту. Цей здобуток вже зареєстрував Національний реєстр.

Євгеній Нотевський з Первомайська, що в Миколаївській області. Він може похизуватися п'ятьма дипломами, з яких чотири — з відзнакою.

Його освітній шлях почався у 2017 році в Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана, де Євгеній обрав спеціалізацію з економіки, а одночасно займався вивченням права заочно.

Після успішного закінчення цих спеціальностей у 2020 та 2021 роках він вирішив розширити свої знання, обравши магістерські програми. Менеджменту Євгеній навчався у київському ВНЗ, а державному управлінню та харчовим технологіям — в університетах Одеси.

Можливості для учнів та освітян від МАН

Дізнатись більше!

2022 рік для молодого освітянина став початком аспірантури. Зараз він працює над отриманням наукового ступеня доктора філософії у сфері менеджменту.

Також Євгеній встигає отримувати додаткові знання. Він вже успішно завершив понад 60 онлайн-курсів і низку тренінгів з підвищення кваліфікації.

До того ж він є лідером волонтерського штабу Миколаївської області, активним учасником студентської спільноти, автором численних наукових робіт. На його рахунку вже шість статей для наукової спільноти та пʼять ґрунтовних робіт, які здобули перемоги на всеукраїнських конкурсах.

У мене було внутрішнє переконання, що це мені потрібно для моєї подальшої основної діяльності, щоб було розуміння того, як відбуваються процеси в державі. Також я хотів отримати знання у сфері управління.

На моє переконання, щоб я щось міг казати або стверджувати якусь позицію, то маю мати підґрунтя, маю чітко усвідомлювати те, що я кажу, і бути впевненим у своїх словах.

Євгеній Нотевський

Під час свого навчання Євгеній отримував академічну стипендію від Президента України (2019) та від Верховної Ради України (2020). Також був відзначений Премією мера Києва за видатні досягнення молодого покоління у розвитку української столиці (2019).

Українці різного віку зараз застосовують свої знання для того, аби пришвидшити нашу Перемогу. Євгеній Нотевський, зокрема, активно волонтерить. Інші студенти допомагають нашим оборонцям своїми розробками. Наприклад, Артем Левківський, який навчається в КПІ, створив Telegram-бот “Єнот”. Він слідкує за частотами російської стратегічної авіації, допомагає знайти найближче укриття, відстежує втрати противника та сповіщає про радіаційний фон в Україні.

Інший студент Київського політехнічного інституту Ігор Клименко минулого року переміг Global Student Prize 2022. Хлопець у 17 років вигадав Quadcopter Mines Detector — квадрокоптерний міношукач. За цю розробку, яка допомагає у дистанційному розмінуванні, він отримав 100 000 $.