Пройти тест онлайн

Google запустив новий чат-бот Bard: що він вміє

Google запустив новий чат-бот Bard: що він вміє
14.07.2023

Чат-бот на основі штучного інтелекту Bard від Google вже почав працювати в Україні. Нова розробка компанії стала аналогом популярного Chat GPT.

Google працював над штучним інтелектом паралельно з OpenAI, однак не встиг представити його першим. Тож розробники були змушені поспіхом запускати свій продукт Bard у “сирому” вигляді.

Проте після доопрацювання програма отримала багато змін і вже стала доступною в Україні.

Ви можете взаємодіяти з Bard понад 40 мовами, включно з українською, арабською, китайською, німецькою та іспанською. Тепер ви також можете отримати доступ до Bard у багатьох місцях, зокрема у країнах Європи, включно з Україною.

розповіли в Google

Які функції є у Bard?

Загалом Bard — це такий же чат-бот на основі штучного інтелекту, як і ChatGPT чи будь-який інший аналог. З ним можна вести діалог, ставити питання й отримувати відповідь, попросити згенерувати ідеї та багато іншого. 

Проте Google створив й інші особливості, які значно полегшують роботу користувачів.

Озвучення відповідей

На відміну від інших чат-ботів, відповіді Bard можна відразу прослухати. Це корисно, наприклад, коли ви хочете почути правильну вимову слова чи фрази.

Зручне налаштування варіанту відповіді

Користувачі можуть вибирати тон та стиль відповіді. Bard пропонує пʼять варіантів:

  • Простий — відповідає на запитання простим і зрозумілим способом;
  • Довгий — відповідає на запитання більш детально, включно з додатковою інформацією;
  • Короткий — передбачає коротку відповідь по суті запиту;
  • Професійний — користувач отримує офіційну відповідь в офіційному форматі
  • Звичайний — відповідає на запитання у неформальному стилі.

Компанія звертає увагу, що новий чат-бот все ще на стадії експерименту. Він припускається помилок, іноді викривлює інформацію. Тож використовувати його як джерело перевірених даних не варто. Він скоріше призначений для різноманітних ідей, пошуку натхнення, підказок, які не потребують точних фактів.

Закріплення та перейменовування розмов

Бічна панель чат-бота містить опції закріплення, перейменування та вибору останніх розмов. Це дозволяє користувачам швидко та легко отримати доступ до потрібних розмов.

  • Закріпити: ця опція дозволяє закріпити розмову на бічній панелі, щоб вона завжди була на видноті. Це корисно для розмов, які ви часто використовуєте;
  • Перейменувати: ця функція дає можливість перейменувати розмову, щоб вона була більш зрозумілою. Це може бути корисно, якщо ви маєте багато розмов і хочете їх відрізнити;
  • Вибрати останні: цей інструмент дозволяє вибрати останні розмови, щоб їх було легко переглядати. Це корисно, якщо ви хочете швидко повернутися до розмов, які ви нещодавно вели.

Як поповнити словниковий запас?

Ми створили добірку цікавих книг для розширення твого вокабуляру.

Дивитись

Пошук за допомогою зображення

Google використав можливості інструменту Google Об’єктив у Bard. Тепер ви можете завантажити фото разом із запитом до Bard, і він проаналізує фотографію, щоб надати додаткову інформацію про зображення чи натхнення для написання тексту.

Наприклад, якщо ви завантажите фото кота до Bard і запитаєте, що у нього за порода, Bard надасть вам усю необхідну інформацію.

Можливість поділитися відповідями з друзями

Посилання для спільного доступу — це спосіб поділитися своїми ідеями та творіннями з іншими. 

Введення запитів голосом

Bard може розпізнавати голос, тому ви можете отримувати відповіді на свої запитання, просто промовляючи їх. Це полегшить спілкування з чат-ботом, особливо якщо ви не маєте можливості друкувати запит. Крім того, ця опція значно економить час.

Важливо, що Bard розуміє українську мову: нею він може отримувати запити й відповідати.

З якою метою можна використовувати Bard?

Bard можна використовувати для різних цілей, таких як:

  • Отримання інформації.
  • Брейншторм.
  • Написання тексту.
  • Переклад.
  • Створення креативного контенту.
  • Експорт коду Python у Replit.

Розробники наголошують, що Bard стане помічником для Maps, Sheets, Gmail та Docs. У складі цих інструментів Bard AI допоможе у створенні презентацій та навчальних документів з продажу, веденні нотаток під час зустрічей та формуванні електронних листів колегам, а також прокладе маршрут до потрібної точки та зробить це наочніше.

Зауважимо, що відповіді, згенеровані чат-ботом, є доволі точними та напрочуд лаконічними, на відміну від Chat GPT. Ми вирішили запитати у Bard, чому важливо володіти англійською мовою.

З якою метою можна використовувати Bard?

Як бачимо, ШІ не помилився з визначенням, тому швидше приєднуйся до нас і реєструйся на Інтенсивний курс англійської мови.