Пройти тест онлайн

Про що писали в англомовних ЗМІ? Удар по «Охматдиту», рекорд Магучіх та аномальна спека

daidzhest-novostiey-5-11-iulia
11.07.2024

Помітили, як в останні дні stories в українському Instagram стали англомовними? Це не дивно, адже після трагічних подій 8 липня українці намагались достукатись до всього світу та звернути увагу іноземців на злочини росії.

Очевидно, що зараз англійська мова — це інструмент, за допомогою якого ми можемо повідомляти про жахливі вчинки ворога. Тому важливо вміти говорити нею про найрізноманітніші ситуації.

Тож сьогодні пропонуємо вдосконалити мову та поглянути на дайджест найголовніших світових новин, про які протягом останнього тижня писали англомовні медіа.

Російські терористи завдали удару по дитячій лікарні «Охматдит»

Російські терористи завдали удару по дитячій лікарні Охматдит8 липня росія вкотре атакувала українські міста. Під прицілом 40 ворожих ракет перебували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов’янськ та Краматорськ.

On Monday, the Okhmatdyt children's hospital was damaged, with about 60-70% of the building damaged. As of the evening of 10 July, there were 2 dead and 32 injured, including 8 children — У понеділок постраждала дитяча лікарня «Охматдит» — пошкоджено близько 60-70% будівлі. Станом на вечір 10 липня відомо про 2 загиблих та 32 травмованих, серед яких 8 дітей.

Загалом, внаслідок обстрілів у столиці в цей день загинуло 34 людини, серед них 5 дітей. 9 липня оголосили Днем жалоби.

Детальніше про трагічні події можна прочитати у матеріалі BBC. Втім, не забудьте ознайомитись з лексикою!

Слово Переклад
Missile strikes Ракетні удари
Launched Запущено
Injured Поранено
Adults Дорослі
Rescuers Рятувальники

Українка Ярослава Магучих побила світовий рекорд, який тримався 37 років

Українка Ярослава Магучих побила світовий рекорд, який тримався 37 років7 липня українська легкоатлетка та чемпіонка світу Ярослава Магучих встановила новий світовий рекорд зі стрибків у висоту серед жінок.

The 22-year-old athlete cleared a height of 2.10 metres at the Diamond League tournament in Paris — 22-річна спортсменка взяла висоту у 2,10 метра на паризькому турнірі Діамантової ліги.

Попередній рекорд встановила болгарка Стефка Костадінова у далекому 1987 році — вона подолала висоту у 2.09 метра.

No record will bring joy when Russia attacks my country every day, killing our soldiers and taking the lives of children and their parents.

Yaroslava Maguchikh

Як на досягнення відреагувала Жоден рекорд не принесе радість, коли Росія атакує мою країну щодня, вбиває наших солдатів, а також забирає життя дітей та їхніх батьків. Ярослава?

Євро-2024: цікаві факти, історія та англійська лексика

Читати

Працівники Samsung безстроково страйкують. Що обурило робітників?

Працівники Samsung безстроково страйкують. Що обурило робітників?У понеділок 8 липня розпочався страйк працівників найбільшого південнокорейського технологічного гіганта Samsung. Робітники вимагають підвищення заробітної плати та покращення умов праці.

Погляньмо на цікаві факти про цю подію!

  • The company employs 30,000 people at Samsung's South Korean facilities — Компанія налічує 30 000 співробітників на південнокорейських підприємствах Samsung.
  • As of 10 July, 6,500 people took part in the action, stating that the strike would be indefinite — Станом на 10 липня в акції взяли участь 6500 осіб — вони заявили, що страйк буде безстроковим.
  • Workers demand a 3.5 per cent pay rise and an extra day of rest — Робітники вимагають підвищення оплати праці на 3,5% та додатковий день відпочинку.
  • Samsung has offered employees a 3% salary increase, but they don't want to make concessions — Samsung запропонував працівникам покращення заробітної плати на 3%, але вони не хочуть йти на поступки.
  • This comes at a time when the company is making money thanks to the boom in artificial intelligence — operating profit in the last quarter grew 15 times — Це відбувається в час, коли компанія заробляє завдяки буму штучного інтелекту — операційний прибуток в останньому кварталі зріс у 15 разів.

Світ перевищує критичний поріг потепління 12 місяців поспіль

Світ перевищує критичний поріг потепління 12 місяців поспіль

Згідно з даними Служби зміни клімату ЄС «Copernicus», червень 2024 року був найспекотнішим за всю історію спостережень.

Over the past 12 months, the global average temperature has been 1.64°C higher than in the pre-industrial period and 0.76° higher than in 1991-2020 — За останні 12 місяць середня глобальна температура була вищою на 1,64°C за доіндустріальний період та на 0,76° більшою за показник 1991-2020 років.

Цього року зміни клімату призвели до руйнівних та негативних наслідків по всьому світі: в Індії, Саудівській Аравії та США люди помирали від спеки, а через лісові пожежі туристів евакуювали із Греції.

Детальніше про наслідки глобального потепління та дослідження «Copernicus» читайте у статті Sky News. Проте, випишіть та запамʼятайте нові слова та вирази!

Слово Переклад
The hottest Найгарячіший
Pre-industrial levels Доіндустріальний рівень
Critical warming benchmark Критичний рівень потепління
Unleashed Вивільнений
Surface Поверхневий
Fossil fuels Викопне паливо

Памʼятайте, що навіть в найскладніші часи ми повинні гуртуватись, підтримувати одне одного та допомагати Збройним Силам України!

Тому маємо для вас чудову можливість поєднати корисне з приємним — покращити розмовну англійську на нашому благодійному кіноклубі! Весь прибуток ми спрямовуємо на підтримку бійців батальйону «Свобода» Бригади Швидкого Реагування НГУ «Рубіж». Деталі та запис — за посиланням.