Пройти тест онлайн

Візит Орбана, президентські дебати та «Навиворіт 2» — дайджест новин англійською

daidzhest-novostei-28-yiunia-4-yiulia
4.07.2024

Втомились від нескінченних потоків інформації та не знаєте, які новини дійсно варті вашої уваги? Або ж вам набридло нудне вивчення англійської та постійне зазубрювання незрозумілої лексики?

Ми знаємо як розв’язати обидві проблеми — дайджест від Першого Кембриджського центру! У нашій підбірці ми розбираємо гучні новини, про які останнього тижня писали авторитетні світові медіа, і звичайно ж, розширюємо словниковий запас.

Тож озбройтесь записником, натхненням, і, за бажанням, прохолодним напоєм, адже ми розпочинаємо!

Підбірка мультфільмів за рівнями

Обирайте та вивчайте англійську весело!

Переглянути

Віктор Орбан завітав до України. Про що він говорив із Зеленським?

Віктор Орбан завітав до України. Про що він говорив із Зеленським?2 липня, вперше за 12 років, Віктор Орбан із неоголошеним візитом прибув до Києва. Премʼєр-міністр Угорщини зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

The two leaders discussed trade, energy, humanitarian issues, education of Ukrainian children in Hungary and the possibility of signing a new bilateral cooperation agreement — Лідери країн обговорили питання торгівлі, енергетики, гуманітарної сфери, освіти українських дітей в Угорщині та можливості підписання нового двостороннього договору про співпрацю.

Під час візиту Орбан запропонував Україні припинити вогонь на лінії фронту та розпочати мирні переговори. На його заяву українці відреагували скептично.

Детальніше про висловлення політика та результати зустрічі читайте у матеріалі BBC. Однак для того, аби зрозуміти весь зміст статті, ознайомтесь з корисною лексикою!

Слово Переклад
Ceasefire Припинення вогню
Repeatedly Неодноразово
Agreement Угода
Position Позиція
Stressed Підкреслений
Negotiations Переговори
Tangible Відчутний

Президентські перегони: в США відбулись дебати між Трампом та Байденом

Президентські перегони: в США відбулись дебати між Трампом та Байденом28 червня в Сполучених Штатах Америки відбулись дебати між двома кандидатами в президенти: чинним лідером країни Джо Байденом та експрезидентом, республіканцем Дональдом Трампом.

Погляньмо на кілька фактів про цю подію:

  • Political experts and the public responded negatively to Biden's speech. Most believe that Trump has won — Про виступ Байдена політичні експерти та суспільство відгукуються негативно. Більшість вважає, що перемогу отримав Трамп.
  • However, Trump was not very impressive either, as he often ignored the topics set by the host and sometimes told outright lies — Втім, Трамп теж не сильно вразив — він часто ігнорував задану ведучим тематику та іноді говорив відверту неправду.
  • Regarding Ukraine, the former president said that if Putin had respected the US president, he would never have started the war — Стосовно питань України, експрезидент зауважив, що якби путін поважав Президента США, то ніколи б не розвʼязав війну.
  • He also accused Biden of encouraging the Russian-Ukrainian war by withdrawing US troops from Afghanistan — Також він звинуватив Байдена у заохоченні російсько-української війни виведенням американських військ з Афганістану.
  • After the debate, the Democrats' camps became concerned as they discussed the possibility of replacing the presidential candidate — Після завершення дебатів у таборів демократів відбулось занепокоєння — вони обговорюють можливості заміни кандидатури на посаду президента.

«Навиворіт 2» став першим фільмом з прокатом понад $1 млрд у 2024 році

Навиворіт 2 став першим фільмом з прокатом понад $1 млрд у 2024 роціМультфільм «Навиворіт 2» Inside Out 2 став найкасовішим фільмом року — він зібрав понад 1 мільярд доларів у світовому прокаті.

The cartoon tells the story of a girl named Riley and the various emotions she experiences as she grows up and goes to school — У мультфільмі розповідається про дівчинку Райлі та різноманітні емоції, які вона відчуває під час свого дорослішання та навчання.

Стрічка досягла такого високого результату швидше за всі анімаційні фільми в історії кіно та продовжує набирати популярність й завойовувати серця прихильників по всьому світу.

On behalf of theatre owners across the country and around the world, we want to congratulate Inside Out 2 for grossing $1 billion faster than any other animated film in history. The film's overwhelming global success once again illustrates that audiences around the world respond to exciting, entertaining films and want to enjoy them on the big screen.

Michael O’Leary

Як подію прокоментував Від імені власників кінотеатрів по всій країні та в усьому світі ми хочемо привітати мультфільм «Навиворіт 2» з тим, що він зібрав 1 мільярд доларів швидше, ніж будь-який інший анімаційний фільм в історії. Приголомшливий світовий успіх фільму ще раз ілюструє, що глядачі в усьому світі реагують на захопливі, розважальні фільми, і що вони хочуть насолоджуватися ними на великому екрані. президент і головний виконавчий директор Національної асоціації власників кінотеатрів?

Картину, яку знайшли у пакеті, продали за майже 20 мільйонів фунтів

Картину, яку знайшли у пакеті, продали за майже 20 мільйонів фунтівКартину «Відпочинок на шляху до Єгипту», яку намалював Тиціан у далекому 1510 році, продали на аукціону у Лондоні за 17,6 мільйона фунтів стерлінга.

It was stolen from Longleat House in Wiltshire in 1995. However, 7 years later it was found without a frame in a plastic bag in London — Її викрали в будинку Лонгліт у Вілтширі в 1995 році. Втім, через 7 років знайшли без рами в пластиковому пакеті у Лондоні.

Детальніше про шедевр, його пошук та продаж читайте у статті BBC. Однак, запамʼятайте необхідну для прочитання лексику!

Слово Переклад
Masterpiece Шедевр
Stolen Викрадений
Auction Аукціон
Rarity Раритет
Considerable Значний
Representation Представництво

Сподіваємось, ви не лише дізнались актуальні новини, а й запамʼятали багато англійської лексики. Радимо ж вам її регулярно повторювати — для цього можна скористатись додатком Quizlet.

А якщо ви бажаєте попрактикувати свою розмовну англійську та допомогти українським захисникам, запрошуємо вас на благодійні розмовні клуби!

На них ми обговорюємо близькі кожному теми: від саморозвитку до вдосконалення професійних навичок. Дізнатись деталі та записатись на наступний speaking club можна за посиланням.