Пройти тест онлайн

Нацвідбір на «Євробачення», «Греммі-2024» та щелепа Черчилля: читаємо новини з іноземних ЗМІ

Нацвідбір до «Євробачення», «Греммі-2024» та щелепа Черчилля: читаємо новини з іноземних ЗМІ
9.02.2024

👋🏻 Забудемо про клопіт?

Тиждень був непростим та насиченим, тож пропонуємо трохи розважитись. До слова, іноземні ЗМІ нам у цьому допоможуть.

Протягом тижня медійники ділились подробицями відбіркових турів до «Євробачення», роздивлялись милі фото ведмедів та дивувались вартості вставної щелепи Черчилля! Спойлер: так, вона дійсно зацікавила когось дуже заможного.

Тож на кілька хвилин відкладімо турботи та читаймо новини за 3-9 лютого англійською. Як вам ідея?

Розпочинаємо!

Alyona Alyona & Jerry Heil їдуть на «Євробачення-2024» від України

Alyona Alyona & Jerry Heil їдуть на «Євробачення-2024» від України

Alyona Alyona та Jerry Heil перемогли у фіналі національного відбору конкурсу «Євробачення». Назва їхньої композиції — Teresa & Maria. Дівчата кажуть, що пісня про силу українських жінок, які зіткнулися з багатьма випробуваннями під час війни.

On behalf of women, we are talking about the importance of unity for significant actions and victories...We're talking about unification because that's what creates synergy and brings much more results.

Alyona Alyona & Jerry Heil

Як перекласти цю цитату? Від імені жінок ми говоримо про важливість єдності для значних дій та перемог...Ми говоримо про об'єднання, тому що це створює синергію і приносить набагато більше результатів.

Фінальне слово було за глядачами — вони голосували через застосунок «Дія». До слова, в опитуванні взяли участь понад 1 мільйон 176 тисяч українців.

Очевидними фаворитами глядацького голосування стали Alyona Alyona & Jerry Heil — це принесло дуету 11 балів. Ще 10 із 11 можливих балів дует отримав від журі.

Не обійшлось і без ляпів, які традиційно супроводжують український нацвідбір. Цього разу проблеми спіткали організаторів тільки-но лінії голосування було відкрито — менше ніж за годину українці поклали «Дію».

Через це ім’я переможця стало відомо лише 4-го лютого ввечері, а не 3-го, як очікувалось.

☝ Цікавий факт: правила нацвідбору дозволяють визначити переможця, враховуючи лише оцінки журі, якщо провести телеголосування неможливо. Проте Джамала була проти:

All three of us (jurors) insisted that the people should vote. I am very happy that the public has spoken, as this is the essence of Eurovision.

Jamala

Що сказала співачка? Всі троє з нас (членів журі) наполягали на тому, що люди мають проголосувати. Я дуже рада, що громадськість висловилася, адже в цьому і є суть «Євробачення».

На щастя, врешті все вирішилось і українці змогли обрати переможців. Свою вдячність фанатам Alyona Alyona & Jerry Heil висловили в Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jerry Heil (@thejerryheil)

Alyona Alyona & Jerry Heil виступатимуть на півфіналі «Євробачення» 7 травня у шведському місті Мальме. Фінал відбудеться 11 травня.

«Ґреммі-2024»: рекорд Свіфт та перша нагорода Сайрус

«Ґреммі-2024»: рекорд Свіфт та перша нагорода Сайрус

У Лос-Анджелесі пройшла щорічна церемонія вручення найпрестижнішої музичної премії «Ґреммі» — все відбувалось 4 лютого.

Зіркою вечора стала Тейлор Свіфт. Вона побила рекорд премії та учетверте отримала статуетку в номінації «Альбом року». За 66 років існування премії це не вдавалось ще нікому.

Більше про це з новини BBC:

  • The superstar had previously been tied on three best album wins with Stevie Wonder, Paul Simon and Frank Sinatra — До цього суперзірка тричі отримувала нагороду за найкращий альбом як Стіві Вандер, Пол Саймон та Френк Сінатра.
  • She received the prize from Celine Dion, who made an unexpected appearance amid health fears — Вона отримала приз від Селін Діон, яка з'явилася несподівано на тлі побоювань за здоров'я.
  • Swift also used the event to reveal a surprise new album — Свіфт також скористалася ситуацією, щоб представити новий альбом, який був несподіванкою.

Також відзначилась виконавиця Майлі Сайрус. Вона не змогла втримати захвату від отримання першої статуетки «Ґреммі», тож просто посеред своєї пісні «Flowers» вигукнула:

  • Started to cry, then remembered I just won my first Grammy! Почала плакати, а потім згадала, що щойно виграла свою першу «Ґреммі»!


Найбільше статуеток цьогоріч здобула американська співачка Фібі Бріджерс, яка є учасницею Boygenius.

Кілер Майк з Run the Jewels став головним переможцем серед чоловіків. Він отримав 3 реп-трофеї, three rap trophies а після нагородження побився з охороною й опинився в поліції.

Дуже коротка, але дуже цікава історія. Подробиці зможете дізнатись за посиланням.

Проте найпрестижніші нагороди все ж забрали дівчата.

Тож The top Grammy Awards 2024 має такий вигляд:

  • Album of the year Альбом року — Taylor Swift, «Midnights»
  • Record of the year Запис року — Miley Cyrus, «Flowers»
  • Song of the year Пісня року  — Billie Eilish, «What Was I Made For?»
  • Best new artist Найкращий новий виконавець — Victoria Monét.

До слова, номінація «Пісня року» відрізняється від «Запису року» — першою відзначаються автори пісень, а другою — нагороджують за технічний процес запису. з урахуванням виробництва, інженерії та виконання

Oops, mistake!

Шукаємо помилки у англійських піснях і рекламі

Деталі

Disney створить новий ігровий всесвіт разом з Epic Games

Disney створить новий ігровий всесвіт разом з Epic Games

Компанія «Disney» інвестує $1,5 млрд у студію Epic Games. Спільно компанії будуть створювати «всесвіт ігор та розваг» на основі історій з фільмів Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar та багатьох інших.

This marks Disney’s biggest entry ever into the world of games and offers significant opportunities for growth and expansion.

Bob Iger, CEO of Disney

Генеральний директор Disney сказав, що відбувається вихід компанії у світ ігор — це відкриває значні можливості для зростання та розширення.

У пресрелізі компаній йдеться, що новий ігровий всесвіт буде повʼязаний зі грою Fortnite. Дата релізу новинки поки невідома.

The Washington Post доповнили новину так:

  • Disney and Epic have already drawn in hundreds of millions of players through Fortnite collaborations — Disney та Epic вже залучили сотні мільйонів гравців завдяки співпраці у Fortnite.
  • Marvel’s «Nexus War with Galactus» attracted more than 15.3 million concurrent players, Disney said — За даними Disney, «Війна Нексуса з Галактусом» від Marvel привернула увагу понад 15,3 мільйона гравців — вони всі одночасно грали в Fortnite.

Bloomberg зазначили деталі:

  • The new project will span several years, the companies said. Epic will develop the experiences internally — Новий проєкт триватиме кілька років, повідомили компанії. Epic буде розробляти ігровий контент власними силами.

Для того, аби надихнутись «новим всесвітом», мерщій вмикайте проморолик Disney x Epic Games!

Найкращі фото дикої природи: сплячий білий ведмідь підкорив глядачів

Найкращі фото дикої природи: сплячий білий ведмідь підкорив глядачів

Британський фотограф вразив користувачів зображенням «Крижане ліжко». «Ice Bed» Глядачі обрали його переможцем Wildlife Photography Awards.

На фото — білий ведмідь безтурботно дрімає на айсбергу. Фотограф-любитель Німа Саріхані зробив це зображення біля норвезького архіпелагу.

Whilst climate change is the biggest challenge we face, I hope that this photograph also inspires hope; there is still time to fix the mess we have caused.

Nima Sarikhani

Як перекласти цю цитату? Хоча зміна клімату є найбільшим викликом, з яким ми стикаємося, я сподіваюся, що ця фотографія також вселяє надію; ще є час, щоб виправити безлад, який ми спричинили.

До слова, конкурс на краще фото дикої природи лондонський Музей природознавства проводить щороку. Кращі роботи демонструють у Музеї, а згодом представляють їх на виставках в різних куточках світу.

Ще кілька цікавих фактів з новини:

  • Organizers said more than 75,000 people voted in the competition — a record number — Організатори повідомили, що в конкурсі проголосувало понад 75 000 людей — рекордна кількість.
  • «Ice Bed» was chosen from a shortlist of 25 images, which was previously narrowed down from around 50,000 entries — «Крижане ліжко» було обрано з шорт-листа з 25 фотографій, які до того відібрали з близько 50 000 робіт.
  • Douglas Gurr, director of the Natural History Museum, described the winning shot as «poignant» and «breathtaking» — Дуглас Гурр, директор Музею природознавства, описав знімок-переможець як «пронизливий» і «такий, що захоплює дух».

Вставну щелепу Вінстона Черчилля продали на аукціоні за понад $22 000

Вставну щелепу Вінстона Черчилля продали на аукціоні за понад $22 000

Понад 853 тисячі гривень за зубний протез. Стільки заплатили за вставну щелепу британського премʼєр-міністра Вінстона Черчилля на аукціоні.

BBC зазначили: верхні зубні протези Черчилль носив, коли оголошував свої знамениті промови, зокрема «We shall fight on the beaches» «Ми битимемося на пляжах» під час Другої світової війни в 1940 році.

Позолочені вставні зуби спеціально зробили такими, щоб зберегти природну особливість Черчилля — він трохи шепелявив.

Більше про цікавий лот дізнаємось з новини:

  • The wartime premier, who was born at Blenheim Palace, in Oxfordshire, suffered from dental problems страждав через проблеми з зубами most of his life and lost several teeth втратив кілька зубів during his 20s.
  • The false teeth, штучні зуби thought to be one of three or four identical sets, ідентичних наборів were made for Churchill when he was 65 at the beginning of World War Two. на початку Другої світової війни
  • The winning bid of £23,184, переможна ставка у 23 184 фунтів стерлінгів including premium, was from a UK collector британський колекціонер bidding online.

Директорка аукціонного дому була вражена попитом на вставну щелепу Черчилля. Вона назвала це одним з найбільш незвичайних лотів, які вони коли-небудь продавали.

Ви теж любите дивувати? А зможете вразити рівнем англійської мови? Ми допоможемо досягти високих результатів та почуватись вільно в англомовному середовищі. Приходьте на курси в Перший Кембриджський центр та поглиблюйте свої знання!

А ми нагадуємо, що кожну п’ятницю разом читаємо новини з іноземних медіа. До слова, минулого разу йшлося про першу українку в космосі та «Мону Лізу» в супі. Заінтриговані? Переходьте за посиланням.

See you soon!