Пройти тест онлайн

Different: який прийменник обрати

16.02.2017

Виділяючи певну річ, особистість або явище у ряді інших, дуже хочеться зробити це правильно, і, найчастіше, ми інтуїтивно обираємо з пам’яті відповідний прийменник до пари для слова different. Але що як поставити за мету з’ясувати, як же насправді правильно говорити, different from, different to або different than? Можливо, вже зараз якийсь із цих варіантів здається вам більш прийнятним?

Виявляється, усі ці варіанти по-своєму вірні, і кожен з них встиг стати широко використовуваним у працях різноманітних англомовних авторів різних епох та походження. Тому відповідь може бути приблизно така: правильні всі варіанти, але їхнє сприйняття може дуже сильно залежати від того, на якому континенті ви знаходитеся.

За інформацією, зібраною робітниками Оксфордського словника, найрозповсюдженішою на території Британських островів формою є different to, вона використовувалася британськими авторами у 43,9% випадків, у той час як американських авторів, які надавали їй перевагу, набралося 12,4%.

У США, в свою чергу, найпопулярніший варіант – different than: 69,2% американських авторів готові вам це підтвердити, як і 6,2% британських.

Варіантом, який примиряє обидві сторони, можна вважати different from: його використовували у 20,1% випадків британські й 46,3% випадків американські автори.

Дискусії, який же з прийменників найбільше відповідає вимогам та віянням сучасного світу, до сих пір займають досвідчених лінгвістів. Ну, а якщо вам хотілося б, щоб ваша англійська була виключно грамотна, ви можете дозолити собі таке задоволення, відвідуючи англійські граматичні клуби.