Пройти тест онлайн

Кіра Найтлі озвучить щоденник 12-річної харківʼянки про війну

Кира Найтли работает над озвучиванием дневника 12-летней харьковчанки
28.10.2022

Акторка Кіра Найтлі озвучує книгу, що нещодавно вийшла в США та Британії, “Ви не знаєте, що таке війна: Щоденник дівчинки з України”. Книга складається зі справжніх записів Єви Скалецької, яка у свої 12 років була вимушена бігти від війни з Харкова у Дублін.

Мета створення цієї аудіокниги — безпосередньо передати важливий та зворушливий досвід, що змусить замислитись читачів будь-якого віку.

Сама Кіра Найтлі зазначила, що ця історія є важливою та зворушливою, а також такою, що справила на неї сильне враження.

Цей щоденник уже порівнюють з записами Анни Франк у часи Другої Світової, бо обидва — це потужна демонстрація війни очима дитини.

Над публікацією працювали видання Bloomsbury, агентство ООН та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Фото: Bloomsbury

У самому щоденнику йдеться про життя 12-річної Єви та її бабусі впродовж 12 днів після 24 лютого. Вони вимушені були бігти від війни спочатку на Захід України, а потім взагалі — за кордон. Єва почала вести свої записи в підвалі, де була змушена ховатись від частих бомбардувань. Після того, як в один з таких днів її дім було пошкоджено — Єва та її бабуся поїхали шукати притулку в іншому місці.

В описі до книги автори зазначили, що ці випробування змінили життя маленької дівчини назавжди.

Проілюстрували книгу також роботами українки, яка стала біженкою з Харкова внаслідок російського вторгнення, Ольги Штонди. Дух українського мистецтва був проілюстрований у всіх зображеннях книги.

Частину коштів від продажу будуть передавати організаціям, що допомагають біженцям. Замовити її можна тут.

7 найкращих героїчних фільмів англійською

Читати далі

Наразі книга “Ви не знаєте, що таке війна: Щоденник дівчинки з України” доступна лише англійською, тому для охочих ознайомитись, але хто ще знає мову недостатньо добре — рекомендуємо курси, що допоможуть опанувати новий рівень. Якщо це про вас — спробуйте безплатне пробне заняття, що б точно впевнитися в якості освітніх послуг!