Пройти тест онлайн

Lookout! Застосунок для людей з порушенням зору тепер доступний українською

Lookout! Застосунок для людей з порушенням зору тепер доступний українською
12.09.2023

Компанія Google адаптувала застосунок для людей з вадами зору. Тепер у ньому зʼявилась українська мова.

Lookout — мобільний додаток, створений на базі штучного інтелекту. Він допомагає людям з порушенням зору швидше виконувати щоденні завдання.

Як працює застосунок?

Юзери Lookout можуть користуватися різними режимами для виконання своїх задач. Зокрема, доступні:

  • режим тексту,
  • режим документа,
  • режим дослідження.

Для того, щоб вибрати необхідний, натисніть його назву внизу екрана. Якщо ви використовуєте TalkBack, натисніть назву режиму двічі. Також можна гортати режими зліва направо.

Lookout! Застосунок для людей з порушенням зору тепер доступний українською

Режим тексту підходить для тих випадків, коли вам потрібно прочитати невеликий текст вголос. Це, до прикладу, може бути перегляд візитівок чи листів.

Використовуючи режим документа, ви можете сфотографувати сторінку тексту, перетворити в Google Документ, а програма озвучить його.

Режим дослідження залучає комп’ютерний зір для розпізнавання об’єктів, які оточують вас. Це може бути дуже корисним, особливо якщо ви опинилися у незнайомому місці й хочете отримати інформацію про те, що знаходиться навколо вас: люди, столові прибори, меблі.

Зверніть увагу! Застосунок функціонує найкраще на пристроях з більш ніж 2 ГБ оперативної пам’яті, які працюють на Android 6.0 або новіших версіях.

Поширені помилки під час вивчення англійської мови

Дізнатись

Які ще режими доступні в англійській версії?

У компанії зазначають, що в англомовній версії Lookout доступно трохи більше режимів. Серед них:

  • режим читання етикеток на продуктах 

Цей режим на цей момент доступний лише в деяких державах. Додаток автоматично зчитує штрих-коди або розпізнавати інформацію на обгортках харчових продуктів.

Для цього необхідно зафіксувати етикетку перед камерою та повільно повертати її. Додаток працює навіть без доступу до інтернету, забезпечуючи швидкий результат.

  • режим визначення номіналів купюр

Застосунок наразі підтримує лише долари США, євро й індійські рупії, не розпізнає монети та не підраховує їхню кількість грошей.

Для визначення номіналу потрібно лише навести на нього камеру вашого гаджета.

Які ще режими доступні в англійській версії

Зверніть увагу, що Lookout використовує камери та датчики вашого пристрою Android для розпізнавання об’єктів та тексту, а потім передає цю інформацію вам. Завантажити застосунок можна за посиланням.

Нагадаємо, що нещодавно український айтівець створив гру-головоломку «Лагода». Вона розроблена на основі відомих українських віршів. Мета кожного рівня досить проста: вам потрібно виправити тексти, які мають певну кількість помилок: переставлені літери, надлишкові слова в реченні або орфографічні помилки.