Пройти тест онлайн

Найпопулярніші та найнеобхідніші спеціальності в Україні у 2021 році

Самые популярные и самые необходимые специальности в Украине в 2021 году
21.07.2021

Поки прийом документів на вступ до українських ЗВО продовжується, УЦОЯО ділиться певною статистикою. Так, на 21 липня 2021 року було зареєстровано вже понад 886 тисяч заяв, що на 18% перевищує кількість за аналогічний період у 2020 році. Але це пояснюють тим, що у 2021 році абітурієнтів на 4,8% більше в порівнянні з минулим роком.

Кожен із вступників може подати до 5 заяв на місця держзамовлення. Найпопулярнішими серед абітурієнтів поки що виявилися:

  • Філологія
  • Право
  • Менеджмент
  • Комп’ютерні науки
  • Середня освіта

У 2021 році було збільшене державне замовлення на певні спеціальності, зокрема інженерно-технічного, природничого та освітнього профілю. Наприклад, збільшилося держзамовлення на спеціальності Кібербезпека, Біомедична інженерія, Біотехнології та біоінженерія, Мікро- та наносистемна техніка, Авіоніка.

Щоби потрапити на бажану спеціальність, абітурієнтам потрібно добре вчитися в школі, а також продемонструвати високі результати на ЗНО. А тим, хто планує складати ЗНО з англійської у 2022 році, ми можемо допомогти підготуватися на курсах підготовки до ЗНО.