Пройти тест онлайн

Компанія McKinsey запустить власний штучний інтелект «Lilli»

Компанія McKinsey запустить власний штучний інтелект Lilli
31.08.2023

Нещодавно міжнародна компанія з управлінського консалтингу McKinsey представила «Lilli». Це власний пошуковий інструмент фірми на основі ШІ, який надаватиме клієнтам і консультантам легкий доступ до величезних запасів даних компанії.

Компанію «McKinsey» заснував ще у 1926 році професор Чиказького університету Джеймс МакКінсі. Підприємство спеціалізується на наданні професійних послуг корпораціям, урядам та іншим організаціям.

Для чого McKinsey штучний інтелект?

Lilli — новий генеративний інструмент штучного інтелекту — стане доступним вже цієї осені. Інтерактивна платформа надаватиме інформацію співробітникам на основі бази знань із понад 10 000 документів та архівних даних.

Lilli об’єднає наші знання та можливості в одному місці. Це дозволить нам проводити більше часу з клієнтами, активуючи ці ідеї та рекомендації. Команда зможе приділяти більше часу вирішенню проблем, інструктажу, нарощуванню можливостей і допомозі клієнтам у досягненні результатів, яких вони прагнуть.

Ерік Рот, старший партнер McKinsey

У компанії зазначили, що Lilli сканує бази даних фірми та визначає 5-7 відповідних фрагментів вмісту, підсумовує ключові моменти, надає потрібні посилання та навіть визначає експертів.

Працівники організації стверджують, що ШІ допомагає шукати слабкі місця в аргументах консультантів і передбачати запитання, які можуть виникнути у клієнтів.

Як зробити вивчення англійської простішим?

10 відео, які прокачають ваш рівень

Детальніше

Чому саме Lilli?

Історія назви є досить цікавою. Штучний інтелект отримав таку назву на честь першої в історії співробітниці McKinsey Ліліан Домбровскі, яку найняли у 1945 році.

Словом, штучний інтелект виконуватиме функцію чат-бота. Lilli об’єднує зовнішні джерела та дозволяє користувачам вести діалог із платформою.

Варто зазначити, що до створення Lilli пошук потрібних знань та експертів міг зайняти дні, а то й тижні. Розробка відповідного рішення відчутно прискорює таку процедуру.

Що цікаво, McKinsey спільно з BlackRoack і JPMorgan Chase допоможуть створити «фонд реконструкції» для України. Компанії працюватимуть разом, щоб спрямувати державний капітал у напрямку, який залучить ще мільярди приватних інвестицій.