Пройти тест онлайн

Коли та кому реєструватися на ЗНО на магістратуру

Когда и кому регистрироваться на ЗНО на магистратуру
1.04.2019

У 2019 році реєстрація на складання ЗНО на магістратуру розпочинається 13 травня та триває до вечора 3 червня. Проведення єдиного вступного іспиту з іноземної мови(англійської, німецької, французької чи іспанської) намічене на 2 липня. Цей іспит створений, спираючись на технології ЗНО, і тому його найчастіше називають «ЗНО на магістратуру». А тим, хто буде вступати на спеціальності «Право» та «Міжнародне право», потрібно складати ще й єдиний іспит із права та юридичних компетенцій, який проводитиметься 4 липня.

Перелік спеціальностей, на які необхідно складати ЗНО на магістратуру, у 2019 році розширився завдяки таким: «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Музеєзнавство та пам’яткознавство». Також додалися всі спеціальності галузей «Публічне управління та адміністрування», «Інформаційні технології», «Управління та адміністрування», «Соціальні та поведінкові науки» та «Богослов’я».

А ось іноземним студентам необхідно буде складати ЗНО з мови навчання вже після 1 курсу. У 2019 році це буде проходити ще в пробному режимі, а із 2020 року діятиме для всіх. У МОН зазначили, що власники сертифікатів міжнародних іспитів на кшталт IELTS, TOEFL або Кембриджських іспитів із рівнем не менше B1, які проходять навчання англійською, від складання ЗНО звільняються.