Пройти тест онлайн

Перший чат-бот Маска: компанія xAI розробила Grok на основі штучного інтелекту

Pershyy chat-bot Maska- kompaniya xAI rozrobyla Grok na osnovi shtuchnoho intelektu
6.11.2023

Перший чат-бот від Ілона Маска. Його компанія xAI, яка займається розробкою штучного інтелекту, презентувала Grok. Про це американський мільярдер розповів у соцмережі Х.

На головному сайті боту нову розробку характеризують так:

Grok — це штучний інтелект, змодельований подібно до «Автостопу по Галактиці», тому він готовий відповісти ледь не на всі запитання і, що набагато складніше, навіть підказати, що саме запитувати.

До того ж користувачів одразу попереджають, що Grok буде відповідати на питання з елементами дотепності й бунтарства. Тож розробники не радять використовувати його тим, хто не має почуття гумору.

У порівнянні з конкурентами, чат-бот Маска оновлює і доповнює свої дані щоденно завдяки синхронізації з мережею Х.

До того, Grok може проконсультувати щодо гострих питань. На сайті xAI акцентують: цього не роблять більшість інших систем штучного інтелекту.

Наразі бот на стадії бета-тестування. Нині він доступний обмеженій кількості користувачів у США, відгуки яких сприятимуть навчанню Grok.

До списку очікування Grok можна приєднатись тут.

Пізніше чат-бот стане доступним для передплатників X Premium+. За словами Маска, підписка вартує 16 доларів на місяць.

Компанія xAI зазначила, що хоче створювати інструменти ШІ, штучного інтелекту  які допомагатимуть людству в пошуках розуміння та знань. Grok має стати першим з них.

Вивчайте англійську з чат-ботами!

8 програм, які будуть корисні кожному учню

Дізнатись деталі

Нагадаємо, у 2015 році Ілон Маск став одним із засновників OpenAI, організації, яка в листопаді минулого року презентувала перший у світі чат-бот на основі технології штучного інтелекту — ChatGPT. За три роки Маск залишив посаду члена ради директорів OpenAI та розпочав власний проєкт.