Пройти тест онлайн

Оновлена програма підготовки до НМТ з англійської: коли стартують перші групи

Оновлена програма підготовки до НМТ з англійської: коли стартують перші групи
23.08.2023

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну у 2022 році традиційний тест для випускників шкіл ЗНО скасували. На заміну йому створили НМТ — компʼютерний онлайн-тест, у якому дещо оновилися завдання, зокрема, і з англійської мови.

Перший Кембриджський центр також адаптував свої програми. Відтепер навчання на курсі підготовки до НМТ відбуватиметься відповідно до нових вимог іспиту.

Англійська для підлітків і школярів у нашому центрі!

Групи

Ключові зміни в іспиті та програмі курсу

За стандартом у програмі ЗНО з англійської мови 4 компоненти Listening, аудіювання Reading, читання Use of English використання мови та Writing. письмо Після введення компʼютерного тесту її скоротили до 2-х: Reading та Use of English.

Відповідно, курс підготовки до НМТ в освітньому центрі також трансформувався, хоча й не кардинально: наразі з неї виключили підготовку до аудіювання та деякі завдання з письма.

У нашій програмі залишилося практично все те саме, що й раніше, лише ми додали більше завдань на читання та використання мови. І окремо — завдання на лексику та граматику, оскільки зараз НМТ спрямоване саме на це.

Ірина Чернівчан, співавторка курсу, асистентка академічних директорів

Водночас аудіювання не виключили повністю: студенти все ще мають можливість працювати над ним у домашніх завданнях.

Як проходить навчання на курсі підготовки до НМТ

Курс повністю спрямований на здобуття необхідних знань з мови для складання іспиту та вивчення стратегій виконання завдань.

Для цього на уроках використовуються спеціальні підручники, а також додаткові матеріали, що стосуються тесту.

З учнями працюють сертифіковані CELTA, CELT-P, TKT, IELTS викладачі, а саме Ольга Збаразська, Юлія Проніна та Олександра Качан.

Підготовка до НМТ з англійської мови: викладачі курсу Cambridge.ua

Загальна тривалість курсу — 7,5 місяців. Такі терміни обумовлені тим, що заняття відбуваються всього один раз на тиждень щосуботи і тривають по 1,5 години. Це дозволяє учням розподіляти навантаження з навчання.

Як проходять заняття? 1 раз на тиждень по 90 хвилин
У якому форматі? Онлайн
Скільки студентів у групі? До 10 осіб
Який рівень? Intermediate (B1+) та Upper Intermediate (B2)
Як вчитися? Курс можна проходити як окремо, так і паралельно з курсом англійської для підлітків

Отже, щонайменше до лютого 2024 року студенти курсу вивчатимуть його саме за такою програмою. Якщо на початку наступного року в Українському центрі оцінювання якості освіти оголосять про зміни в НМТ, програма підготовчого курсу буде адаптована.

Якщо в УЦОЯО оголосять, що до тесту додають або письмо, або аудіювання, або і те, і те, наші студенти до цього будуть готові. Наша програма дуже гнучка, і ми адаптуємося під усі зміни.

Ірина Чернівчан

У 2023 році старт груп на курсі підготовки до НМТ припадає на 16 вересня. Він проходитиме у форматі онлайн. Якщо ви, або ваша дитина прагнете дізнатися все про НМТ з англійської мови та скласти його на відмінно, записуйтесь на навчання за цим посиланням.

Як готуватися до тесту з англійської?

Поради