Пройти тест онлайн

Нові функції ChatGPT: чат-бот навчився “говорити”, “слухати” та “бачити”

Новые функции ChatGPT
30.09.2023

ChatGPT незабаром заговорить і побачить! Це проанонсувала компанія OpenAI, яка і створила чат-бот. До впровадження нових функцій залишилися лічені тижні.

Коли ChatGPT зможе обізватися?

Особливого фірмового голосу, brand voice  як у Siri, наприклад, ChatGPT не матиме. OpenAI визначила інший шлях. У користувачів буде можливість обрати один з п’яти варіантів голосу, яким і висловлюватиметься ChatGPT. Кожен з голосів має назву — це “Juniper”, “Sky”, “Cove”, “Breeze” та “Ember”.

У майбутньому OpenAI хоче дозволити своїм підписникам створювати персоналізовані голоси для бота. ChatGPT читатиме текст, який сам згенерує. Це може бути казка, звіт чи доповідь — будь-що, що раптом знадобиться людині.

Функція “Voice” з’явиться на iOS і Android (це можна буде увімкнути в налаштуваннях).

Компанія сподівається, що така функція полегшить взаємодію чату та людини та наблизить ChatGPT до голосових помічників, таких як Siri від Apple або Alexa від Amazon.

“Почути” ChatGPT зможуть тільки ті, хто є підписником ChatGPT Plus. Це вартує $20 щомісяця. Також доступ до послуги матимуть корпоративні передплатники.

ChatGPT почує ваші запити та відповість

У застосунку ви зможете самі поговорити з чатом. Штучний інтелект почує та обробить ваш запит та відповість на питання в онлайн-режимі. У вас навіть може скластися враження, що ви говорите з реальною людиною, однак голоси чату, якщо прислухатись, все ж дещо роботизовані та монотонні.

OpenAI сподівається, що ці новинки збільшать кількість використання чату GPT під час руху. Оскільки ШІ зможе, наприклад, розповісти про заснування Діснейленду під час поїздки до парку розваг, або запропонувати вам рецепт страви, поки ви в магазині обираєте продукти.

Також ChatGPT може придумувати тексти для пісень. Однак, співати додаток відмовиться.

У ChatGPT з’являться очі

Все, що не вдасться пояснити, чату GPT можна буде показати! Підписники матимуть змогу відправляти декілька фото ШІ та ставити запитання. Наприклад, дізнаватись,

  • яка пам’ятка розташована у місті та яка її історія;
  • що можна приготувати з продуктів, які є в холодильнику;
  • як розв’язати математичну задачу, зафіксовану на сторінках шкільного підручника.

Для того, щоб звернути увагу помічника на конкретну деталь, користувачі мобільного додатку зможуть використати інструменти малювання.

До речі, за даними OpenAI, функція фотопошуку буде доступна як на смартфонах, так і на планшетах, ноутбуках та комп’ютерах.

ChatGPT тепер знаєвсі новини

Актуальна та оновлена інформація тепер також під силу нейромережі. Чат-бот раніше використовував дані, які з’явилися в інтернеті до вересня 2021 року. З цих відомостей була сформована база даних, орієнтуючись на яку ChatGPT і відповідав на запити користувачів. Тепер розробники змінили налаштування і додали функцію Browse with Bing. Аби розпочати з нею працювати, передплатникам підписок Plus та Enterprise слід увімкнути її в налаштуваннях. Згодом цей функціонал буде доступний для всіх юзерів.

Тож ChatGPT зможе скласти для вас список кращих ноутбуків цього року, або зробити підбірку поточних новин. Чат користуватиметься пошуковою системою Bing та додаватиме до своєї відповіді посилання на першоджерела.

Як ефективно вивчати англійську?

5 рекомендацій від ChatGPT, які пришвидшать навчання.

Дізнатися більше!

Зазначимо, компанія OpenAI активно працює над розв’язанням технічних проблем чату й намагається завадити потенційним негараздам, зокрема, використанню ШІ для телефонних афер або дискримінації користувачів з особливими акцентами.