Пройти тест онлайн

Додаток для людей з порушенням моторики та мовлення доступний в Україні

dlya-ukraynczev-s-narushenyem-rechy-dostupna-speczyalnaya-programma
7.11.2022

Компанія Google представила програму «Look to Speak» для людей з порушеннями моторики та мовлення, яка відтворює голосом готові фрази.

Як повідомили Міністерство освіти та науки, мобільну програму розробили майже два роки тому. Вона була доступна 18 мовами, тепер там з’явилася й українська.

Додаток дозволяє людям з порушеннями моторики й мовлення за допомогою погляду вибирати заготовлені вирази на своєму телефоні, а потім їх озвучує програма.

Людині необхідно подивитися ліворуч, праворуч або вгору, щоб вибрати зі списку фразу, яку вона хоче сказати. За бажання, перелік виразів можна змінювати та доповнювати.

Перша леді України Олена Зеленська зазначила, що здатність спілкуватися – одна з ключових потреб кожного. Однак є люди, які не можуть говорити, користуватися комп’ютером, телефоном й іншими пристроями.

Тому поява таких програм як «Look to Speak» є дуже важливою.

Він (додаток — ред.) допомагає людям з порушеннями опорно-рухового апарату та мовлення спілкуватися за допомогою руху очей. Це прибирає бар'єри у спілкуванні, даючи можливість кожному і кожній бути почутими. Приємно, що українські громадські організації у сфері охорони здоров’я, медичні установи та всі, хто цього потребує, можуть використовувати передові цифрові рішення, тепер адаптовані під потреби українських користувачів.

Олена Зеленська, перша леді

Завантажити «Look to Speak» можуть користувачі Android. Відгук про програму залишили понад 800 користувачів, а його рейтингова оцінка — 4.4.

Як перевірити англомовний текст на помилки?

10 зручних сервісів для кожного

Список!