Пройти тест онлайн

Пробне ЗНО набуває популярності

17.01.2018

Всього лиш тиждень тому, з 9 січня, почалася реєстрація усіх, хто бажає протестувати свої сили у пробному ЗНО перед «справжніми» іспитами. І усього за три дні назбиралося 38 245 заяв від охочих. При цьому 4 562 з них вже встигли закінчити процес реєстрації, одразу ж і оплативши цю послугу.

У 2017 році на подібні іспити записалося 132 012 людей, що склало приблизно 41% від загальної кількості випускників. У цьому році у подібних іспитів є усі шанси перевищити це число – можливість реєстрації залишається відкритою ще до 31 січня 2018 року.

Хоча УЦОЯО пропонує статистику лише за перші три дні, вже зараз можна зробити висновки про популярність певних предметів – а отже, і про те, які з іспитів лякають майбутніх випускників найбільше. Лідером залишається беззмінна українська мова і література – єдиний обов’язковий тест: на нього всього лише за три дні записалося 21 054 людини.

Очікувалося, що другу сходинку займе один з двох варіантів другого іспиту на вибір – математика або історія України, проте вони отримали відповідно третє та четверте місце, набравши відповідно 4 501 та 3 354 охочих.

А друга сходинка дісталася англійській мові. У 2018 році цей іспит значно змінює формат: стає дворівневим та передбачає один новий блок, що тестує сприйняття англійської мови на слух. Безумовно, це – досить вагома причина, щоб хвилюватися перед важливим іспитом, задуматися про підготовку до ЗНО з англійської та спробувати свої сили у пробному тестуванні. Так вважали 5 849 осіб у перші ж три дні реєстрації.

Учасники, що записалися, випробують свої знання з української мови і літератури 24 березня 2018 року, а з будь-якого іншого обраного предмету – 31 березня. У перші ж три дні активніше за всіх були жителі столиці, а також Дніпропетровської, Одеської та Запорізької областей.