Пройти тест онлайн

Рейтинг найкращих університетів України

rejtyng-ukraynskyh-unyversytetov-2022
5.08.2022

В Україні опублікували щорічний Консолідований рейтинг університетів, який охоплює результати 250 вищих навчальних закладів та включає 10 різних категорій.

Для того, щоб скласти список використали передові рейтинги вищих навчальних закладів: «ТОП-200 Україна », «Scopus» і «Бал ЗНО на контракт».

Рейтинг-2022 очолив Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Він також є лідером у категорії класичних вишів країни.

На другому місці Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського». Його також визнали найкращим технічним закладом вищої освіти.

Трійку лідерів замикає Львівський національний університет імені Івана Франка.

Четверте місце посів Харківський національний університет ім. Василя Каразіна, а п’яте Національний університет «Львівська політехніка».

На шостому рядку розташувався Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Він же став найкращим медичним вишем України.

Сьоме місце посідає Національний університет «Києво-Могилянська академія», восьме Одеський національний університет імені І. І. Мечникова.

На дев’ятому місці Національний медичний університет імені О.О. Богомольця.

Закриває першу десятку Харківський національний медичний університет.

Як покращити свій listening and pronunciation?

Добірка подкастів

Перелік найкращих аграрних вишів очолив Національний університет біоресурсів та природокористування.

Серед педагогічних закладів найкращим у рейтингу є Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка.

Лідером серед мистецьких вишів України став Київський національний університет культури та мистецтв.

Серед приватних установ вищої освіти найкращі показники продемонструвала Київська школа економіки.

У першій двадцятці рейтингу представлені виші з 10 міст: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Вінниця, Кропивницький, Суми, Тернопіль та Чернівці.

Чому важливо вивчати англійську?

Історія нашого студента, який опинився за кордоном

Читати!

Як повідомили у Міністерстві освіти та науки, з початку вступної кампанії створено 248,5 тисячі електронних кабінетів абітурієнтів, Станом на 09:00 2 серпня які вступають до закладів професійної перед вищої освіти та до вищих навчальних закладів. Понад 17,5 тис. кабінетів зареєстрували вступники до магістратури.

Крім того, подано майже 177,5 тис. електронних заяв випускниками 9-х та 11-х класів, а також вступниками на основі диплома професійного молодшого бакалавра, молодшого бакалавра або молодшого спеціаліста. Подання заяв для вступу до магістратури розпочнеться 16 серпня.