Пройти тест онлайн

Найперспективніші українські виші

30.06.2018

university

Після тяжкої сесії ЗНО і перед вступною кампанією саме час подивитись, котрі з українських вишів отримують найвищі оцінки за європейськими стандартами. До уваги випускників шкіл – рейтинг ТОП-200 кращих українських вишів від групи проектів «Євроосвіта».

Перше місце у 2018 році між собою поділили одразу два українськи університети: КНУ ім. Шевченко та КПІ ім. Сікорського. Вони отримали дуже близькі інтегральні показники: 80,59 та 84,74 відповідно, обійшовши усі інші виші рейтингу за цим показником приблизно вдвічі.

У інтегральному показникові враховуються комплексні складові: індекс міжнародного визнання, індекс научно-педагогічного потенціалу, а також індекс якості навчання. Втім, обидва виші також розділили перші місця і за показниками міжнародних рейтингів, у тому числі Transparent Ranking, Webometrics, UniRank, QS Top University і The Times Higher Education World University Rankings.

Укладачі рейтингу відмітили, що КНУ ім. Шевченка має найвищий показник цитування наукових робіт, особливо у області юриспруденції, держуправління, економіки та політики. У КПІ ж у першу чергу відмічають інноваційну екосистему “Sikorsky Challenge”,  «українську Кремнієву долину», створену на засадах цього вишу.

Третє місце дісталося ХНУ ім. Каразіна із показником 48,95, і цей виш уже давно тримається за цю позицію, стабільно демонструючи гарні результати. У п’ятірці кращих опинилися також НТУ «Харківський політехнічний інститут» (44,70) та Національний університет «Львівська політехніка» (44,66).