Пройти тест онлайн

Школяр з Кропивницького створив прилад для автоматичної подачі сигналу повітряної тривоги

Школяр з Кропивницького створив прилад для автоматичної подачі сигналу повітряної тривоги
19.10.2023

Учень Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату Власій Свінцицький створив прилад, який сповіщає про повітряну тривогу.

Юний винахідник, до речі, навчається в 11 класі.

Як функціонує винахід?

Орім сигналу повітряної тривоги, прилад також сповіщає учнів та працівників навчального закладу про пожежну небезпеку та дзвінок на урок чи з уроку.

Варто зазначити, що розробка Власія автоматична.

Це означає, що коли в регіоні оголошують тривогу, то сигнал передається на прилад і сповіщає усіх про повітряну небезпеку.

Ідею розробки придумав науковий керівник хлопця — Віктор Мироненко.

За його словами, співпрацюючи з Міністерством трансформації й службою з надзвичайних ситуацій, для розробки приладу винахідники отримали доступ до сервера, звідки на всю Україну розповсюджується сигнал повітряної тривоги.

Важливо відзначити, що пристрій функціонує повністю автономно і не потребує участі людей.

Пристрій підключений до інтернету, як тільки лунає повітряна тривога, він отримує сигнал з інтернету і дублює у внутрішньошкільну систему оповіщення.

Віктор Мироненко

Фото: «Суспільне Кропивницький»

Проєкт хлопця переміг на конкурсі наукових робіт

Одинадцятикласник розповів, що працював над проєктом пів року — це була робота для Малої Академії наук.

Сам прилад я описав на секції «Комп’ютерна інженерія», де посів третє місце. А ось про програмне забезпечення, яке створив, я розповідав на «Програмній інженерії» і виграв перше місце на українському етапі

Власій Свінцицький

Зауважте, що кожної п’ятниці ми обговорюємо найважливіші події тижня, про які писали іноземні ЗМІ. Власне, у минулій підбірці ми розповідали про найбільший гарбуз в США, землетрус в Україні та війну в Ізраїлі. Почитати матеріал можна за посиланням.

8 чат-ботів для вивчення англійської мови

Більше про це