Пройти тест онлайн

ТОП вишів для ЗНО на магістратуру

15.06.2018

magisters

Після завершення періоду реєстрації на ЗНО на магістратуру, МОН поділилися статистикою на основі отриманих заяв. Так, на магістратуру, складаючи єдиний вступний іспит у формі ЗНО, зібралося вступати 36 тисяч людей. При цьому більше всього охочих виявилося у Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі, Запоріжжі та Вінниці.

До шести із українських внз учасники «ЗНО на магістратуру» подали більше тисячі заяв. Лідером за кількістю (2114 заяв) став Національний університет «Одеська юридична академія». Друге місце отримала Національна академія внутрішніх справ (2084 заяв), а третє – Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого (2008 заяв). До п’ятірки найпопулярніших увійшли також КНУ ім. Т. Шевченка (1721 заяв) та Харківський національний університет внутрішніх справ (1491 заяв). І лише ще один виш, Львівський національний університет ім. І. Франка, зміг зібрати більше тисячі заяв (1029).

Єдиний вступний іспит не обов’язково буде проходити виключно у формі ЗНО з англійської, але цю мову обрала більшість учасників (34,2 тисячі). Ще 1,3 тисячі осіб складатимуть цей іспит у формі ЗНО з німецької. Набагато менше студентів прагнуть складати французьку (приблизно 300 осіб) та іспанську (59 учасників).

Усі ці іспити у 2018 році проходитимуть 11 липня.