Пройти тест онлайн

В Україні скасували ДПА для учнів 4 і 9 класів

В Україні скасували ДПА для учнів 4 і 9 класів
14.02.2023

Школярі, які завершують навчання у 4 та 9 класі, не складатимуть Державну підсумкову атестацію у 2023 році. Таке рішення, що набуло чинності, ухвалили з метою збереження життя та здоров’я учнів в умовах воєнного стану.

Минулого року Державну підсумкову атестацію також скасували у звʼязку з повномасштабним вторгненням російських військ в Україну.

Учнів 11 класу також пропонують звільнити від державної підсумкової атестації, а замість зовнішнього незалежного оцінювання вони, найімовірніше, складатимуть національний мультипредметний тест. У МОН розглядають механізм удосконалення НМТ.

Наприклад, абітурієнтам пропонують дві обовʼязкові дисципліни: математику та українську мову. Ще одну вони зможуть обрати самостійно з переліку, у якому є англійська мова.

Курс англійської для старшокласників

Цікавить!

Мультипредметний тест для всіх 11-класників відбуватиметься в один день. Тестування проводитимуть не лише в Україні, а й за її межами. Так у 12 польських містах для українських випускників навіть стартували безплатні курси з підготовки до НМТ.

Також Польща визнаватиме українські атестати про здобуття базової загальної середньої освіти та розглядає можливість додати українську мову як іноземну до переліку навчальних предметів у навчальних закладах.