Пройти тест онлайн

Вступна кампанія 2022: що потрібно знати іноземцям, аби навчатися в українському виші

vstupitelnaya-kampaniya-v-ukraine-2022-dlya-inostranczev
17.05.2022

Попри повномасштабну російську агресію, заклади вищої освіти України продовжують організовувати навчання для іноземців та запрошувати майбутніх студентів з інших держав до університетів нашої країни.

Залучення максимальної кількості іноземних здобувачів на навчання є одним із важливих завдань для зміцнення довіри до української системи освіти та формування стійких міжнародних відносин.

Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України

Для здобуття ступенів молодшого бакалавра, бакалавра, магістра та доктора філософії іноземцями в українських освітніх закладах набір може відбуватися тричі на рік.

Загалом, щоб стати студентом вишу в Україні, потрібно здійснити п’ять кроків, які описали в Міністерстві.

Перш за все, іноземні громадяни мають звернутися до навчального закладу, щоб отримати запрошення, як для очного, так і дистанційного вступу. Термін дії такого запрошення — один рік. Тут можете ознайомитися з переліком університетів.

Наступним кроком іноземців є підготовка документів:

  • легалізація та переклад документів про попередню освіту,
  • паспорт,
  • довідка з банку про наявність коштів,
  • медична довідка тощо.

Звернутися за візою до Посольства України за кордоном можна за посиланням. Адже віза також необхідна для дистанційного вступу.

До того ж протягом року іноземців приймають на навчання в аспірантуру, докторантуру, за програмами підготовчого факультету, з вивчення державної мови або мови навчання, а також здобуття післядипломної освіти, підвищення кваліфікації або стажування.

Підготовка до іспитів Cambridge English: FCE, CAE, CPE

Підібрати групу