Пройти тест онлайн

10 найпопулярніших питань на інтерв’ю

10 самых популярных вопросов интервью
22.12.2017

При спробі влаштуватися на роботу інтерв’ю лякає багато кого: можна бути яким завгодно гарним спеціалістом, досконало володіти діловою англійською, проте досить перенервувати під час співбесіди – і місія провалена.

Тому слід до цих заходів готуватися заздалегідь, особливо якщо мова йде про влаштування на роботу за кордоном. Наприклад, пропонуємо ознайомитися з 10 питаннями, які ви скоріш за все почуєте під час інтерв’ю.

1. Розкажіть про себе. Це питання дозволяє не лише розрядити атмосферу напруженості, а й дійсно презентувати себе з кращого боку. Втім, не слід занадто занурюватися у подробиці, а краще розповісти про те, яка ви людина, що вас захоплює і яке місце у вашому житті займає кар’єра.

2. Що ви робили на останній роботі? На перший погляд, відповісти на це питання досить легко, адже ви точно знаєте, що робили. Проте слід враховувати специфіку вакансії та її вимоги, і робити акцент саме на тих своїх обов’язках, що можуть стати у нагоді і на новому місці, а також на тих навичках, котрі потрібні за умовами вакансії.

3. З якими труднощами ви стикалися на останній роботі та як із ними впоралися? Це питання ставлять, коли прагнуть з’ясувати, наскільки успішно кандидат впорається із проблемами, тому і розповідати слід, роблячи акцент на своєму вмінні долати перешкоди.

4. Що вам подобалося і не подобалося на останній роботі? Тут головне під час відповіді не забувати про умови вакансії. Крім того, ні в якому разі не слід відзиватися негативно про останнє місце роботи, навіть якщо воно насправді було жахливим.

5. Яка ваша найсильніша сторона? Дуже важливо дотримуватися балансу: бути досить впевненим у собі та своїх здібностях, проте не вихвалятися. Звісно ж, краще підкреслювати саме ті якості, котрі необхідні для роботи, на яку ви проходите співбесіду.

6. Яка ваша найбільша слабкість? Тут краще бути досить чесним, проте показати, що ви не тільки знаєте про свої слабкості, а і працюєте над своїми не кращими сторонами, долаєте їх.

7. Як ви даєте собі раду зі стресом і тиском? Таке питання найчастіше ставлять тоді, коли робота передбачає багато і того, і іншого. Тому правдивою відповіддю може бути щось на кшталт ствердження, що труднощі вас стимулюють та мотивують, а певні якості, які у вас є, дозволяють уникати більшості проблем і з гідністю долати ті, що залишилися.

8. Яке ваше найбільше досягнення на останній роботі? Не обов’язково це має бути закінчений та успішний проєкт. Головне – щоб ви отримали корисний досвід, котрий можна буде застосовувати вже на новому місці.

9. Розкажіть про певні тяжкі моменти на роботі та як ви їх долали. Це – ще один спосіб дізнатися, як ви справляєтеся із труднощами і поводите себе у стресових ситуаціях, тому стратегія така ж сама, як і у сьомому питанні.

10. Яку ви мали початкову зарплатню, а із якою звільнялися? Таким питанням намагаються вивідати, наскільки ви конкурентоспроможні на ринку праці. Тут краще нічого не вигадувати, тому що найчастіше ваші ствердження буде легко перевірити. І якщо у кандидата було урізання зарплатні, це зацікавить менеджера, а отже і відповідь на подібні питання краще приготувати заздалегідь.

Готові перейти на кардинально новий рівень?

Що ще почитати: Як вчити англійську, якщо ви працюєте.