Пройти тест онлайн

Новий ChatGPT: тепер AI може чути, бачити та говорити

Новий ChatGPT: тепер AI може чути, бачити та говорити
15.05.2024

Штучний інтелект за останні кілька років став постійним помічником у підготовці до уроків, домашніх завдань та самостійному навчанні.

А тепер настав час тестувати нові можливості у сфері ШІ. Компанія Open AI оголосила про оновлення ChatGPT до нової версії!

Що буде в оновленому GPT-4o?

Основна ідея оновлення — чат стане цифровим персональним помічником, який здатен будувати розмову в режимі реального часу.

Відтепер ChatGPT може приймати будь-який запит у форматі тексту, аудіо чи зображення, а також надавати відповідь у кожному з цих форматів.

Окрім того, чат зможе свого роду навчатися на основі попередніх розмов з користувачами, а саме запамʼятовувати розмову та видавати більш природну та релевантну відповідь. А ще — розпізнавати емоції.

GPT-4o is especially better at vision and audio understanding compared to existing models.

Open AI

Відтак, тепер користувачі мають відчути ще більш природну комунікацію та отримувати швидші та чіткіші результати.

Одна з особливостей нової версії — Voice mode, де до чату можна звертатися голосом і отримувати також голосову відповідь.

Нова функція заснована на технології text-to-speech, яка з тексту здатна генерувати аудіо, подібне до мовлення людини. Для розпізнавання мовлення людини використовується модель Whisper.

Ці технології реалізуються в те, що ми бачимо на відеороликах від Open AI: з ChatGPT можна спілкуватися, як із живою людиною. Або ж два GPT-4o можуть спілкуватися між собою.

Крім того, компанія анонсувала ще й можливість користувачам macOS завантажувати ChatGPT як настільну програму. Згодом така опція буде доступна і для Windows.

Серед змін і новий інтерфейс, який, однак, не змінився кардинально.

Нагадаємо, що в Україні запустили безоплатний сервіс, який допоможе учням швидше виконувати домашні завдання, а вчителям — давати на них фідбек. Читайте більше у новині.