Пройти тест онлайн

Найрозповсюдженіша помилка абітурієнтів під час вступної кампанії-2021

Самая распространенная ошибка абитуриентов во время вступительной кампании-2021
11.08.2021

Після завершення вступної кампанії саме час підбити певні підсумки. Своїми спостереженнями щодо того, яких помилок найчастіше припускаються абітурієнти під час вступу, поділилася Наталія Вітранюк, замісник директора департаменту контролю Державної служби якості освіти, під час ефіру «Радіо Київ – 98FM».

Вона зазначила, що найпоширеніша помилка абітурієнтів – це неправильне розподілення пріоритетів. Дуже часто вступники неуважно читають умови вступу на певні спеціальності, а в результаті втрачають свою можливість потрапити на місця державного замовлення.

У якості прикладу Наталія навела випадки, коли абітурієнти з конкурсним балом 130 ставлять першим пріоритетом спеціальність «Міжнародні відносини» в Київському національному університеті ім. Т. Г. Шевченка, де прохідний бал встановлений на значно вищому рівні. Відтак вступники втрачають можливість потрапити до вишів, вимогам яких відповідають їхні результати.

Ми, зі свого боку, врахували найрозповсюдженіші помилки під час підготовки та складання англійського ЗНО та створили для вас зручний чек-лист для ЗНО з англійської. І навіть передбачили, що робити, якщо ЗНО вже на носі, а ви до нього не готові.