Пройти тест онлайн

​​Coursera пропонує безкоштовні курси українським студентам

coursera-predlagaet-besplatnie-kursi-ukraynskym-studentam
28.07.2022

Українські студенти мають можливість безплатно проходити онлайн-курси на платформі «Coursera». Для того, щоб отримати доступ до них, потрібно пройти реєстрацію на спеціальному сайті.

У студента має бути корпоративна електронна пошта навчального закладу або запрошення від менеджера з онлайн-освіти. МОН рекомендує кожному навчальному закладу мати таких менеджерів. Вони є провідниками між слухачами та платформами.

Як розповіли в Міністерстві освіти та науки, ще в березні «Coursera» відкрила понад 6,5 тисяч курсів із 400 спеціалізацій за програмами найкращих університетів і компаній світу.

Студенти й викладачі можуть слухати курси від Google, Microsoft, Meta, IBM, Amazon Web Services, Yale University, Duke University, California Institute of the Arts, Erasmus University Rotterdam.

Наразі на «Coursera» зареєстровано понад 300 менеджерів українських навчальних закладів, які адмініструють процеси для понад 20 тисяч охочих навчатися.

Усього студенти з України пройшли більш як 28 тисяч курсів та отримали сертифікати безкоштовно.

Зауважимо, що МОН розробило порядок визнання результатів навчання на спеціальних платформах. Кожен навчальний заклад визначає свій алгоритм зарахування проходження онлайн-курсів.

Що читати англійською влітку?

5 книг, які рекомендує Білл Гейтс

Дивитись добірку!