Пройти тест онлайн

Україна в фіналі Євробачення, «подвиг» естонського депутата та Met Gala — новини з англомовних ЗМІ

daidzhest-novostei-2-maia-9-maia
9.05.2024

Тиждень добігає кінця, а бажання розслабитись все більше охоплює нас. А що, якщо ми скажемо, що можна відпочивати, а заразом вивчати англійську мову!

Як це можливо? Звичайно ж, розглянувши, про що протягом останнього тижня писали світові медіа. Ми обрали найцікавіші новини та зібрали їх в наш традиційний дайджест від Першого Кембриджського центру.

Enjoy your reading!

Лексика для перегляду Євробачення в оригіналі

Дізнатись

Alyona Alyona & Jerry Heil пройшли до фіналу «Євробачення-2024»

Alyona Alyona & Jerry Heil пройшли до фіналу

Ukraine is in the final! 7 травня у шведському місті Мальме відбувся перший півфінал «Євробачення-2024». Україну представляли Alyona Alyona & Jerry Heil, які виступали із піснею «Teresa & Maria». В результаті вони пройшли до гранд-фіналу пісенного конкурсу.

Пропонуємо поглянути на декілька фактів про виступ та пісню виконавиць!

  • The girls' number was choreographed by Tanya Muinho, a Ukrainian director with two Grammy nominations who has made music videos for world-famous singers and bands, including Dua Lipa, Cardi B, and The Weeknd — Номер для дівчат поставила Таню Муіньо — українська режисерка, яка має дві номінації на «Ґреммі» та робила кліпи відомим світовим співакам та гуртам, серед яких Дуа Ліпа, Cardi B, The Weeknd.
  • On 2 May, the video for the song Teresa & Maria gained 5 million views on the official Eurovision YouTube channel — 2 травня кліп на пісню «Teresa & Maria» набрав 5 млн переглядів на офіційному YouTube-каналі Євробачення.
  • According to the singers, the meaning of their song is about female strength, unity and cohesion, as well as a reminder that everyone can achieve a great goal — За словами співачок, сенс їхньої композиції полягає в жіночій силі, єдності та згуртованості, а також нагадуванні, що кожен може досягти великої мети.

А тепер розберімо текст пісні «Teresa & Maria» англійською!

Оригінал українською Англійський переклад
Джере-джере-джерело пробива собі шлях,
що би що би не було, світ на її плечах
Spri-spri-spring carves its way,
no matter what, the world is on her shoulder
мані-мані-манівці звивисті, скелясті,
але знай: в твоїй руці твоє власне щастя
spa-pa-path is winding and rocky
but you should know: your own happiness is in your hands
Давай, мала, палай
I’m not holy, I’m alive
Come on, little girl, light up
I’m not holy, I’m alive
З нами Мама Тереза і Діва Марія
Босі, ніби по лезу, йшли по землі
Mother Teresa and Diva Maria are with us
Barefoot, as if on a blade, they walked on the ground.
Навіть ще змаля ми шукали шлях
та життя – петля, ніби для тих, хто падає.
Even when we were little, we searched for a path,
And life is a loop, as if for those who are falling.
На своїх плечах ще мале дівча
несе з болю чан і вбача, що то вада є.
On her shoulders, still a young girl,
She carries a burden of pain, seeing it as a flaw.
Знову не така, то надто м’яка,
одяг на кістках, голяка чи то під вінець.
Again not as she should be, or too tender,
Clothes on her bones, naked or going down the aisle.
Де твоє дитя? Що твоє життя?
Та роки ж летять! І затям: скоро вже кінець.
Where is your child? What is your life?
But the years are flying! You should be aware: the end is near.

Фінал турніру відбудеться в суботу, 11 травня. Віримо в українок!

Естонський депутат приїхав на велосипеді до Києва та зібрав на потреби ЗСУ 30 тисяч євро

Естонський депутат приїхав на велосипеді до Києва та зібрав на потреби ЗСУ 30 тисяч євроДепутат естонського парламенту Крісто Анн Вага приїхав на велосипеді із Таллінна до Києва, аби зібрати кошти на потреби Збройних Сил України та показати європейцям, що війна знаходиться поруч.

Про поїздку, її перебіг та результат, Крісто повідомляв на своїй сторінці в соціальній мережі X.

Як перекласти Я це зробив! Проїхав на велосипеді від Таллінна до Києва, щоб показати, що війна триває на відстані велосипедної прогулянки, і висловити підтримку захисникам. Давайте зосередимося на тому, щоб допомогти Україні виграти цю війну і перемогти терористичну Росію. слова парламентаря?

Згодом депутат зустрівся із Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Про що йдеться Дякую Дмитру Кулебі за зустріч зі мною в Києві. Як ви знаєте, Естонія буде допомагати Україні настільки, наскільки зможе, щоб ви змогли виграти цю війну на ваших умовах. у твіті?

Загалом, завдяки своїй ініціативі, Крісто Анн Вага зміг зібрати 30 тисяч євро на потреби наших захисників. Повідомляється, що кошти передадуть на закупівлю FPV-дронів.

Вивчаємо види спорту англійською

Детальніше

Після заборони TikTok в США, Instagram намагається заманити нових користувачів оновленням алгоритму

Після заборони TikTok в США, Instagram намагається заманити нових користувачів оновленням алгоритмуНа тлі заборони соціальної мережі TikTok в Сполучених Штатах Америки, Instagram переглядає алгоритми рекомендації відео Reels.

  • Experts say that Meta is trying to copy what made TikTok successful among aspiring authors — the ability to collect views for viral videos even with a small number of subscribers — Експерти стверджують, що Meta намагається скопіювати те, що забезпечило успіх TikTok серед авторів-початківців — можливість зібрати перегляди вірусними відео навіть з невеликою кількістю підписників.
  • Instagram has announced that it will change its previous approach, which favoured promoting content to accounts with a large number of followers — Instagram заявив, що змінить свій попередній підхід, який надавав перевагу просуванню контенту акаунтам з великою кількістю підписників.

Головна аналітикиня соціальних мереж eMarketer Жасмін Енберг прокоментувала ситуацію так:

The battle for TikTok creators is ongoing. Personalised algorithm and For You recommended content page have made it the platform of choice for small creators looking to break through. It's TikTok's knack for promoting viral videos, regardless of who's creating them, that has helped it become so popular around the world — and it's something Meta is looking to copy, especially as its rival's future is in doubt, at least in the US.

Jasmine Enberg

Що сказала Битва за творців TikTok триває. Персоналізований алгоритм та сторінка рекомендованого контенту Для вас зробили TikTok платформою вибору для невеликих авторів, які прагнуть прорватися нагору. Саме вміння TikTok просувати вірусні відео, незалежно від того, хто їх створює, допомогло йому стати таким популярним у всьому світі — і це те, що Meta прагне скопіювати, тим більше, що майбутнє її конкурента під питанням, принаймні в США. аналітикиня?

Детальніше про цю подію та зміни, що можуть чекати на користувачів Instagram вже найближчим часом, можна прочитати у матеріалах BBC.

Ознайомтесь з лексикою, знання якої знадобляться для прочитання статті!

Слово Переклад
Creator Автор
Equal Рівний
Patience Терпіння
Algorithm Алгоритм
Adept Вправний
Promoting viral videos Просування вірусних відео

В Apple повідомили про рекордне падіння продажів iPhone та розкрили плани щодо штучного інтелекту

В Apple повідомили про рекордне падіння продажів iPhone та розкрили плани щодо штучного інтелектуКомпанія Apple повідомила про найбільше падіння продажів з початку пандемії COVID-19, коли виробництво було відкладене через закриття заводів на карантин.

8 чат-ботів, які допоможуть вчити англійську

Скористатись

Такі проблеми змушують технологічного гіганта вдаватись до інноваційних рішень. Головний виконавчий директор Тім Кук повідомив, що користувачі iPhone вже зовсім скоро можуть скористатись можливостями штучного інтелекту.

We are very optimistic about our capabilities in generative AI and are making significant investments to develop this area. We look forward to sharing some very exciting things.

Tim Cook

Як перекласти Ми дуже оптимістично налаштовані щодо наших можливостей у сфері генеративного ШІ та робимо значні інвестиції для розвитку цієї сфери. З нетерпінням чекаємо можливості поділитися деякими дуже цікавими речами. слова директора?

Погляньмо на показники!

  • In January-March, sales fell by 10% compared to the same period in 2023 — За січень-березень продажі впали на 10% у порівнянні з цим періодом у 2023 році.
  • In the last quarter, the company earned $90.8 billion, which is 4% less than a year ago — За останній квартал компанія заробила $90,8 млрд — це на 4% менше, ніж рік тому.
  • In the last quarter, the company’s profit was $23.64 billion, down 2% year-on-year — У минулому кварталі прибуток дорівнював $23,64 млрд — на 2% менше за показники минулого року.
  • Apple’s revenue has been declining for 5 months in a row — Доходи Apple зменшуються вже 5 місяців поспіль.

Про те, як компанія прагне боротись з проблемами та про впровадження штучного інтелекту в наступну версію iPhone, читайте у статті Sky News.

Однак, не забудьте ознайомитись з корисними словами та виразами!

Слово Переклад
Tech giant Технологічний гігант
Drop Падіння
Sales Продажі
Quarter Квартал
Profit Прибуток
Value Вартість
Embedded Вбудовано

«Вбрання не давало рухатись» — в Нью-Йорку пройшов костюмований бал Met Gala

«Вбрання не давало рухатись» — в Нью-Йорку пройшов костюмований бал Met Gala6 травня в Нью-Йорку відбувся щорічний бал Інституту костюма музею Метрополітен — Met Gala 2024. Це наймасштабніша подія у світі моди, до якої готуються ретельніше, ніж до вручення «Оскара».

Раз на рік відомі актори, музиканти та бізнес-магнати феєрично одягаються та збирають кошти на благодійну мету — фінансування музею костюма.

  • In 2024, the stars dressed in accordance with the theme Garden of Time, which was chosen to complement the upcoming exhibition of the Costume Institute Sleeping Beauties: The Awakening of Fashion — У 2024 році зірки одягалась відповідно до теми «Сад Часу», яка була вибрана для того, щоб згодом доповнити майбутню виставку Інституту костюма «Сплячі красуні: Пробудження моди».
  • The theme explores the renewal and rebirth of nature, fashion and fragility — Тема досліджує оновлення та відродження природи, моди та крихкість.
  • On the carpet, the participants showed clothes with elements of flowers, fantasy products, vintage and iconic replicas — На килимовій доріжці учасники показали одяг з елементами квітів, фантазійних виробів, вінтажу та культових реплік.

Переглянути найкращі образи та вбрання зірок можна в матеріалі Vogue. Зверніть увагу на корисну лексику!

Слово Переклад
Red carpet Червона доріжка
Custom Під замовлення
Look Образ
Bouquet Букет
Avant-garde Авангард

Таким був цей тиждень — пісенним, модним, благодійним та інноваційним. Вам бажаємо залишатись допитливими та вмотивованими!

А позаяк вже зовсім скоро літо, радимо провести його із користю — продовжувати вивчати англійську, аби систематизувати знання та не втратити навички, які ви здобули протягом року.

До слова, дізнатись про особливості та переваги літніх курсів у Першому Кембриджському центрі, а також обрати зручну та актуальну навчальну програму можна за посиланням.