Пройти тест онлайн

Золото Магучіх та ураження Су-57 — головні новини тижня зі шпальт англомовних медіа

daidzhest-novostei-7-13-yiulia
13.06.2024

Замислились про купівлю надувного човна через сильні зливи?

Хвилюватись не варто, тому що сьогодні до нас знову повернулось сонечко. А разом із ним — наш традиційний дайджест «спекотних» новин, які цілий тиждень обговорювали авторитетні світові медіа.

Тому пропонуємо поєднати корисне та цікаве — прочитати новини та покращити англійську мову!

Let’s get started!

ЗСУ вперше з початку повномасштабного вторгнення знищили російський винищувач Су-57

ЗСУ вперше з початку повномасштабного вторгнення знищили російський винищувач Су-579 червня Сили Оборони уразили найсучасніший російський винищувач пʼятого покоління Су-57. Це трапилось вперше з початку повномасштабного вторгнення.

Повідомляється, що літак перебував в Астраханській області на аеродромі «Ахтубінськ» — за майже 600 км від лінії фронту.

Детальніше про українську операцію в глибині росії та знищення новітнього винищувача читайте у матеріалі CNN. Однак для того, щоб все зрозуміти, озбройтесь необхідною лексикою!

Слово Переклад
Fighter jets Винищувачі
Drone strike Удар безпілотника
Satellite pictures Супутникові знімки
Province Провінція
Supersonic Надзвуковий
Crashed Розбився
Increasing problem Проблема, що зростає

Українська спортсменка Ярослава Магучіх здобула друге золото чемпіонату Європи

Українська спортсменка Ярослава Магучіх здобула друге золото чемпіонату Європи22-річна українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стала чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту — вона захистила «золото», яке здобула ще у 2022 році.

The athlete cleared a height of 2.01 metres in her second attempt and broke her own record — Спортсменка з другої спроби взяла висоту 2,01 метра та побила свій власний рекорд.

Інша українка — Ірина Геращенко — здобула бронзу.

We are all fighting for our people, for our soldiers. We want to show every person in the world that we will continue to fight, that the war in Ukraine, unfortunately, is not over. We must fight in all areas to show that Ukraine is the strongest.

Yaroslava Maguchikh

Як свій виступ прокоментувала Ми всі боремося за наших людей, за наших солдатів. Ми хочемо показати кожній людині у світі, що ми будемо продовжувати боротися, що війна в Україні, на жаль, не закінчена. Ми повинні боротися у всіх сферах, щоб показати, що Україна найсильніша. чемпіонка?

Спортивний словник — слова для справжніх фанатів

Читати

Ілон Маск забрав позов проти ChatGPT, але втрапив у новий скандал

Ілон Маск забрав позов проти ChatGPT, але втрапив у новий скандалАмериканський мільярдер Ілон Маск відмовився від позову проти розробника ChatGPT за добу до суду. Він звинувачував Сема Альтмана у відмові від первинної місії — розробки штучного інтелекту на благо людства, а не заради прибутку.

Однак, у вівторок засновник SpaceX зіткнувся з іншим судовим процесом, і серед звинувачених — він. У чому причина?

  • The Rhode Island State Retirement System claims that Musk and his brother illegally sold shares totalling $30 billion in 2021-2022 — Система пенсійного забезпечення штату Род-Айленд запевняє, що Маск та його брат у 2021-2022 роках неправомірно продали акції на загальну суму 30 млрд доларів.
  • It is known that Elon sold shares at artificially high prices and used the money to buy the X platform — Відомо, що Ілон продав акції за штучно завищеними цінами, а ці гроші використав для купівлі платформи X.
  • The lawsuit claims that the billionaire sold Tesla shares when he knew that deliveries of these cars had fallen below public forecasts — У позові йдеться про те, що мільярдер продав акції Tesla, коли знав, що постачання цих автомобілів впали нижче публічних прогнозів.

AI-жаргон: словник штучного інтелекту

Дізнатись

Вчені виявили, що слони називають одне одного на ім’я

Вчені виявили, що слони називають одне одного на ім'яАмериканські дослідники виявили, що африканські слони дають одне одному імена та навіть можуть «кликати» своїх друзів.

They are assisted by a low reverberating rumble that can spread over a distance of up to two kilometres — У цьому їм допомагає низький ревербераційний гуркіт, що може поширюватись на відстань до двох кілометрів.

Вчені використали штучний інтелект та дослідили записи комунікації слонів, що зібрав науковець доктор Пул ще в 1986 році в Національних парках Амбоселі та Самбуру в Кенії.

Детальніше про відкриття та спілкування слонів читайте у статті Sky News. Однак, не забудьте «дослідити» та вивчити нові слова та вирази.

Слово Переклад
Complex society Складне суспільство
Split up Розділитися
Trumpeting noise Шум сурми
Recordings Записи
Audio data Аудіодані

Такими різноманітними, багатими на події та нову англійську лексику були новини на цьому тижні!

Бажаємо вам не зупинятись у вивченні англійської — досягати вершин як Ярослава Магучіх та бути зрозумілим навіть слонам!

See you next week!