Пройти тест онлайн

Україна на Євро, заборона соцмереж у Флориді та «падіння» мосту в США — дайджест англомовних новин

daidzhest-novostei-na-anhlyiskom-22-28-marta-cambridge
28.03.2024

Оговтались від ейфорії, яку подарувала нам перемога збірної з футболу? Сподіваємось, ви не зірвали голос після забитого голу Мудрика, адже сьогодні потрібні нам повними сил та енергії.

Для чого?! Звісно ж, аби дізнатись, що обговорювали світові медіа 22-28 березня та вивчити нову англійську лексику!

Сідайте зручненько, адже настав час улюбленого та традиційного дайджесту від Першого Кембриджського центру.

We are starting!

Вчимося говорити про театр англійською

Дізнатись

Збірна України перемогла Ісландію та пробилась до фінальної частини Євро-2024

Збірна України перемогла Ісландію та пробилась до фінальної частини Євро-2024

26 березня в рамках відбору на чемпіонат Європи збірна України з футболу приймала команду Ісландії. Через війну матч проходив у польському місті Вроцлав.

Гра завершилась з рахунком 2-1 на користь нашої національної команди.

I think this is a very important victory for the entire Ukrainian people, for our soldiers. I am very happy for the players because these two games were very difficult and nerve-wracking. Both before and after the matches, we said that these victories are for our country, people, and the defenders who are defending our freedom.

Serhii Rebrov

Як успіх українців прокоментував Я думаю, це дуже важлива перемога для всього українського народу, для наших воїнів. Я дуже радий за футболістів, тому що ці дві гри були дуже важкими й нервовими. І до, і після матчів ми говорили, що ці перемоги — для нашої країни, людей, захисників, які відстоюють нашу свободу. головний тренер?

It's a great feeling. I am very happy because this is the fulfilment of another dream. Many thanks to the fans, they have helped us tremendously to get through these difficult times. I am proud of this team. We have very good players, and we will have the opportunity to demonstrate this at Euro 2024.

Oleksandr Zinchenko

А як перекласти Чудове відчуття. Дуже щасливий, бо це втілення ще однієї мрії. Велика подяка фанам, вони надзвичайно допомогли нам пройти через ці важкі часи. Я пишаюся цією командою. У нас дуже хороші гравці, і ми матимемо можливість продемонструвати це на Євро-2024. слова капітана?

Перемога стала справжнім святом не лише для футбольних вболівальників, а й для всіх українців. А Президент Володимир Зеленський опублікував повідомлення:

Про що йдеться Дякую вам, хлопці! Дякую, командо! За значущі емоції для всієї країни. За важливу перемогу та вихід на ЄВРО. За те, що вкотре довели: коли українці стикаються з труднощами, але не здаються і продовжують боротися, українці неодмінно перемагають. У часи, коли ворог намагається нас знищити, ми щодня демонструємо, що українці є і будуть. Україна є і буде! Дякуємо за перемогу! Слава Україні! у твіті?

Перемога над Ісландією дає Україні право зіграти у груповому етапі Євро-2024, на якому нашими суперниками будуть збірні Бельгії, Словаччини та Румунії. Турнір стартує 14 червня та відбудеться у Німеччині.

Словник англійських слів для футбольних вболівальників

Детальніше

Перші десять українських пілотів пройшли підготовку на F-16 у Великій Британії

Перші десять українських пілотів пройшли підготовку на F-16 у Великій Британії

 

10 українських пілотів пройшли інтенсивний курс підготовки керування літаками F-16, що відбувся під керівництвом британських інструкторів.

Про це повідомило Міністерство оборони Сполученого Королівства.

Тепер українські льотчики перейдуть до поглибленого навчання у Франції.

I would like to congratulate these brave pilots on completing their initial training here in the UK. Thanks to the RAF's world-renowned skills, these pilots have received the very best training and are now one step closer to joining the fight against Putin's illegal invasion.

Grant Shapps

Що сказав Я хотів би привітати цих хоробрих пілотів із завершенням їхньої початкової підготовки тут, у Великій Британії. Завдяки всесвітньо відомим навичкам RAF ці пілоти отримали найкращу підготовку і тепер на крок ближчі до того, щоб долучитися до боротьби проти незаконного вторгнення Путіна. Міністр оборони Великобританії?

Вивчаємо авіаційну лексику

Читати

Ознайомитись із деталями та результатами підготовки українців можна в офіційних матеріалах пресцентру британського уряду.

Однак, для того, щоб зрозуміти усі нюанси, перегляньте тематичну лексику!

Слово Переклад
Pilot Пілот
Guidance Керівництво
Forces Сили
Jets Літаки
Allies Союзники

 У США судно врізалось у міст та зруйнувало його

 У США судно врізалось у міст та зруйнувало його

У вівторок контейнеровоз Dali довжиною у 1000 футів врізався в міст Френсіса Скота поблизу американського міста Балтимор. Це призвело до моментального падіння конструкції.

Погляньмо на декілька фактів про emergency! надзвичайну ситуацію

  • The container ship lost control when it started to move towards the bridge at a speed of about 9.2 miles per hour — Контейнеровоз втратив керування, коли почав рухатись до мосту зі швидкістю близько 9,2 милі на годину.
  • The people on board sounded the alarm, which gave the authorities the opportunity to stop the flow of traffic on the bridge — Люди на борту подали сигнал тривоги, що дало владі можливість зупинити потік транспорту на мосту.
  • Federal investigators are trying to understand why the ship veered off course and hit the bridge — Федеральні слідчі намагаються зрозуміти причину, чому судно відхилилося від курсу і врізалося в міст.
  • The authorities closed the port of Baltimore to ships, and President Joe Biden promised that the government would cover all the costs of rebuilding the bridge — Влада закрила порт Балтімора для суден, а Президент Джо Байден пообіцяв, що уряд покриє всі витрати на відновлення мосту.
  • Several cars on the bridge at the tie fell into the Patapsco River. A few hours later, the Coast Guard reported at least six fatalities — Кілька автомобілів, що перебували на мосту в цей час, впали у річку Патапско. Через кілька годин берегова охорона повідомила про щонайменше шістьох загиблих.

У Штаті Флорида підліткам заборонили реєструватися в соціальних мережах

У Штаті Флорида підліткам заборонили реєструватися в соціальних мережах

 

У понеділок губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс підписав закони, які обмежують право дітей користуватися соціальними мережами.

You can keep your child safe, it would seem, and then there are predators that can get right into your own home. You can do everything right, but they know how to access and manipulate different platforms.

Ron DeSantis

Як своє рішення прокоментував Ви можете тримати дитину в безпеці, здавалося б, а потім з'являються хижаки, які можуть проникнути прямо у ваш власний будинок. Ви можете робити все правильно, але вони знають, як отримати доступ до різних платформ і маніпулювати ними. очільник штату?

Погляньмо, які обмеження накладають нові правила!

  • The document prohibits children under the age of 13 from creating new social media profiles — Документ забороняє дітям віком до 13 років створювати нові профілі в соціальних мережах.
  • Social media platforms are required to delete existing accounts of children under the age of 14. If they fail to do so, they face a fine of $50,000 for each violation — Платформи соціальних мереж зобов'язані видалити наявні акаунти дітей, яким молодше 14 років. Якщо вони цього не зроблять, то їм загрожує штраф у розмірі 50 000 доларів за кожне порушення.

Станом на сьогодні в 30 американських штатах перебуває понад 140 законопроєктів, що стосуються питань безпеки дітей в інтернеті.

Усі нюанси заборон можна дізнатись у матеріалах The Washington Post. Проте. Однак, перш ніж узятися до прочитання, ознайомтесь з корисними словами та виразами!

Слово Переклад
Law Закон
Harmful Шкідливий
Legislation Законодавство
To verify Перевіряти
To prevent Запобігати
Social pressure Соціальний тиск

В Європі назвали Дерево року. Дуб з України потрапив до десятки фіналістів

В Європі назвали Дерево року. Дуб з України потрапив до десятки фіналістів

Стало відомо про переможця конкурсу «Європейське дерево року 2024». Ним став польський бук «Серце саду», що росте в ботанічному саду Вроцлавського університету.

Дерево з України набрало 8 886 голосів та посіло 8-ме місце. Це тисячолітній гігантський дуб, що росте у селищі Веринь на Львівщині.

  • The organisers of the competition assure that the main goal of the event is to spread the idea of the importance of good relations between humans and nature in society — Організатори конкурсу запевняють, що головною метою заходу є поширення в суспільстві ідеї важливості добрих стосунків між людиною та природою.

Переглянути світлини та ознайомитись із фіналістами можна у матеріалах BBC. А історія українського дуба, який взяв участь у конкурсі, доступна за посиланням.

Проте, для того, аби зрозуміти всі описи рослин та важливі деталі, опануйте нову лексику!

Слово Переклад
Leaves Листя
Beech tree Бук
Botanical garden Ботанічний сад
Chestnut tree Каштан
Olive tree Оливкове дерево
Pear Tree Груша
Oak Дуб
Cedar Кедр

That’s all! Такими різноманітними були новини останнього тижня березня! Бажаємо вам не лише радіти успіху збірної, а й досягати власних перемог, наприклад, у вивченні англійської!

До слова, це можна зробити разом із Першим Кембриджським центром, адже наразі триває набір у весняні групи.

Не втрачайте можливості та ставайте чемпіонами у світі English. І памʼятайте, що вивчати англійську — це не лише корисно, а й цікаво та захопливо!