Пройти тест онлайн

Забіг Сант, сова-шпигунка та штучна ялинка за $ 4 000: святкова підбірка новин з іноземних ЗМІ

Забіг Сант, сова-шпигунка та штучна ялинка за $ 4 000: святкова підбірка новин з іноземних ЗМІ
22.12.2023

Holidays are coming!

Душа потребує світлих та казкових новин — і вони вже тут. Чи чули ви щось про святкову пробіжку сотень Санта Клаусів? А про цілий район Нью-Йорка, прикрашений вогнями?

Про це та «найскромнішу ялинку» за тисячі доларів, сову у «плащі-невидимці» й політ саней над Ірландією — дізнаєтесь з новин міжнародних медіа за 16-22 грудня.

Маємо надію, ви вже готові до нової порції цікавої лексики. Тоді розпочинаємо!

Santas race: масштабний забіг напередодні Різдва

Santas race: масштабний забіг напередодні Різдва

Тисячі людей у костюмах Санта Клаусів долучились до благодійних забігів по всьому світу. Вони долали дистанцію міськими вулицями, стежками та навіть пляжами. У кожному місті збирали кошти на різні потреби.

До слова, от що відбувалось в Англії за даними BBC:

  • The charity race saw about 200 take part in the 5km route along Weymouth beach on Sunday morning — Близько 200 людей долучилися до благодійного забігу на 5 кілометрів вздовж пляжу Веймута в неділю вранці.
  • Fastest runner Scott Forbes crossed the finish line in the 5km race in about 15 minutes — Найшвидший бігун Скотт Форбс перетнув фінішну лінію забігу на 5 кілометрів приблизно за 15 хвилин.
  • The event, which also features a shorter 2km «elf race» for children, was held to raise money for the Will Mackaness Trust — У межах заходу також відбувся коротший 2-кілометровий «забіг ельфів» для дітей з метою збору коштів для Фонду Уілла Макканесса.

В образ Санти також перевдяглись задля благодійної мети та веселощів у Франції, США, Італії, Японії та навіть Південній Африці. Люди бігли, пливли, долали дистанцію на сапах, велосипедах та навіть демонстрували свої костюми в аквалангах.

Ось, як це було:

Район новорічних вогнів: у Нью-Йорку прикрасили будинки до свят

Район новорічних вогнів: у Нью-Йорку прикрасили будинки до свят

У нью-йоркському районі Дайкер-Хайтс «Deck the halls» «Прикрашати зали» — це не просто назва різдвяної пісні, а справжній спосіб життя. Місцеві жителі там щорічно створюють святкову атмосферу не лише у власних оселях, а ще й прикрашають ґанки, альтанки, тераси та навіть подвір’я.

Photo by Paul Frangipane

Через те, що ініціативу підтримали ледь не всі люди району, все це перетворилось на дійсно масштабне явище. Звичайно, це привабило сотні туристів, тому напередодні свят там не проштовхнутися.

Ось які вишукані святкові інсталяції можна побачити на Дайкер-Хайтс зі слів CNN:

  • massive inflatable snowmen — масивні надувні сніговики,
  • huge Santa sculptures — величезні скульптури Санти,
  • dazzling arrays of lights — яскраві масиви вогнів,
  • Christmas decorations — різдвяні прикраси,
  • extravagant festive displays — екстравагантні святкові експозиції.

Місцеві люблять цю традицію, хоч і бідкаються через натовпи довкола. Вони розповідають, що прогулюються районом щовечора, аби встигнути роздивитись всі прикраси сусідів.

Санті дозволили літати над Ірландією на Різдво

Санті дозволили літати над Ірландією на Різдво

Санта Клаус отримав офіційний дозвіл на політ над Ірландією в різдвяну ніч. Про це повідомив прем’єр країни Лео Варадкар. Тож усі хлопчики та дівчатка з Ірландії можуть зітхнути з полегшенням — Санта гарантовано доставить їм подарунки.

У своїй промові очільник уряду підтвердив, що Санта Клаус може перетнути кордони Ірландії в ніч з 24 на 25 грудня. Лео Варадкар подякував Управлінню цивільної авіації, Міністерству сільського господарства та Податковій службі за те, що вони зробили для цього все необхідне.

  • IAA Управління цивільної авіації  буде координувати повітряний рух, щоб полегшити подорож саней.
  • Revenue Commissioners Уповноважені з питань доходів  скасували обмеження на низку товарів, аби Санта міг доставити різноманітні подарунки.
  • Department of Agriculture Міністерство сільського господарства  дозволило оленям не перебувати на карантині перед в’їздом до Ірландії.

До слова, найбільший аеропорт країни, Дублінський, Dublin Airport вже чекає на приліт Санта Клауса.

Санті дозволили літати над Ірландією на Різдво_2

Як перекладається повідомлення? Ми теж готові до зустрічі Санти! Рейси до Дублінського аеропорту будуть припинені напередодні Різдва після прибуття останнього борту близько 23:00, щоб забезпечити повну свободу повітряного простору для прибуття саней Санти після опівночі.

До речі, кожен можете відстежувати маршрут різдвяного героя та його пухнастих друзів в режимі онлайн. Тож дочекайтесь вечора 24 грудня і мерщій подорожувати світом разом із Сантою!

Пишемо лист Санті англійською мовою!

Деталі

103-річну штучну ялинку продали у Великій Британії за понад $ 4 000

103-річну штучну ялинку продали у Великій Британії за понад $ 4 000

Одну з перших масово виготовлених штучних ялинок купили на аукціоні за $4,296. Ще у 1920 році вона була вперше подарована 8-річній Дороті Грант. Dorothy Grant

Святкове дерево — 78 сантиметрів заввишки, має 25 гілок, branches 12 ягід berries та 6 маленьких свічників. small candle holders

На питання чому воно коштує так дорого в аукціонному домі Hansons Auctioneers відповіли:

The astonishing result has been put down to ‘the magic of Christmas’ fuelled by nostalgia and a little girl’s story.

Though a far cry from today’s plethora of extravagant creations, the tree was the stuff of dreams.

Хочете переглянути переклад? Дивовижний результат аукціону пояснюється «магією Різдва», яку підживлюють ностальгія та історія маленької дівчинки. Хоча ялинка значно відрізняється від сьогоднішніх екстравагантних витворів мистецтва, вона була втіленням мрій.

Smithsonian Magazine зазначає, що дівчинка Дороті Грант берегла ялинку до кінця свого життя. for the rest of her life У 2014 році штучне дерево artificial tree успадкувала її 84-річна донька Ширлі Холл. Нині жінка «розлучилась» із деревом, щоб вшанувати пам’ять її матері та «продовжити життя ялинки» завдяки новим власникам.

Сім’я з США отримала різдвяний бонус до ялинки — сову

Сім'я з США отримала різдвяний бонус до ялинки — сову

Маленьке совеня, яке ховалося в гілках ялинки, викрили в штаті Кентуккі. Пернатого зловмисника сім’я Уайт не помічала протягом 4 днів. Може, це тривало б і надалі, але до будинку запросили клінера, який мав чистити килими.

До слова, він і звернув увагу на дивні похитування різдвяного дерева, коли почав прибирання. Викривши совеня, Боббі Хейз надіслав фото власниці будинку.

I was shocked. I was so stunned. I thought he'd put a stuffed animal or an ornament in it, so I called him immediately, like, 'you're kidding me, right?'

Тож пані Уайт була шокована та приголомшена. Вона подумала, що чоловік поклав на ялинку м’яку іграшку чи прикрасу, тому одразу зателефонувала йому і запитала, чи не знущається він з неї.

  • А що трапилось із птахом?

Mr Hayes released the owl into the family's wooded backyard — Пан Хейс випустив сову на задній двір сім'ї в лісі.

Історією у соцмережах поділилась донька пані Уайт. У коментарях почали відгукуватись люди з подібним досвідом. Виявилось, що «шпигувати» на гілках ялинки може не тільки сова, а ще й білки, опосуми та навіть кажани. Тож будьте обачні!

А поки ви не пішли перевіряти свої святкові дерева на наявність «таємних агентів», вітаємо вас із прийдешніми святами! Бажаємо миру, злагоди та більше позитивних інфоприводів! ⭐️

Нагадуємо, що ми щотижня оглядаємо новини із закордонних медіа. Тому чекаємо на вас в той самий час на цьому ж місці в наступну п’ятницю!

До слова, минулого разу ми разом дізнались про різдвяну листівку Букінгемського палацу та українську книгу з рейтингу кращих від New York Times. Деталі — за посиланням.

Have a rest! Happy holidays!